VELS I ŠVAJCARSKA PODELILI BODOVE: "Sajdžije" ispustile pobedu, Mur doneo remi

Novosti online

12. 06. 2021. u 14:39 >> 16:56

VELS i Švajcarska odigrali su nerešeno 1:1 u drugoj utakmici grupe A na Evropskom prvenstvu.

ВЕЛС И ШВАЈЦАРСКА ПОДЕЛИЛИ БОДОВЕ: Сајџије испустиле победу, Мур донео реми

FOTO: AP/Tanjug

Izabranici Vladimira Petkovića su bili bolji rival, imali su više od igre, više izglednih prilika, ali do pobede nisu uspeli da dođu.

Nakon prvog poluvremena u kome nije bilo golova u drugom su viđena dva, oba glavom i još nekoliko opansih napada "sajdžija".

Igrao se 49. minut kada je Bril Embolo doveo Švajcarce do prednosti. Bio je najbolji u skoku nakon kornera koji je izveo Džerdan Šaćiri.

RADOST Fudbaleri Švajcarske proslavljaju gol Embola/FOTO: AP/Tanjug

Mogla je Švajcarska da postigne još jedan pododak i praktično reši pitanje pobednika, ali to se nije desilo i stigla je kazna.

Posle skraćene kombinacije iz kornera i centaršuta Morela odlično je Kifer Mur triznuo glavom i matirao Jana Zomera za veliko izjednačenje.

Postigle su "sajdžije" još jedan gol do kraja utakmice. Uradio je to Mario Gavranović, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda. Na kraju pobednika nije bilo, pa su selekcije podelile po bod.

Švajcarska naredni meč igra protiv Italija 16. juna. Istog dana Vels će odmeriti snage sa Turuskom.

Vels - Švajcarska 1:1 (0:0).

Stadion: "Olimpijski stadion", Baku. Gledalaca: do 34.935. Sudija: Klemon Turpan (Francuska). Strelci: Mur u 74. minutu za Vels - Embolo u 49. za Švajcarsku.

Vels (4-3-3): Vord - Roberts, Rodon, Dejvis, Mefam - Morel, Alen, Remzi (od 90+3. Ampadu) - Džejms (od 75. Bruks), Mur, Bejl.

Švajcarska (3-4-1-2): Zomer - Elvedi, Šer, Akanđi - Mbabu, Džaka, Frojler, Rodrigez - Šaćiri (od 66. Zakarija) - Embolo, Seferović (od 84. Gavranović).

DRUGO POLUVREME: Vels - Švajcarska 1:1

90. MINUT - Sjajna šansa za "sajdžije". Šutirao je Embolo glavom, no opet je Vord odlično intervenisao.

85. MINUT - Povela je Švajcarska preko rezerviste Marija Gavranovića, ali je gol fudbalera zagrebačkog Dinama opravdano poništen zbog ofsajda.

74. MINUT - Vels je došao do izjednačenja. Kifer Mur je uspeo da zatrese mrežu Zomera. Morel je sjajno centrirao, a napadač Kardifa je fantastičnim udarcem glavom zatresao mrežu rivala.

66. MINUT - Strašan meč igra Bril Embolo. Opet je napravio dosta problema odbrani rivala. Šutirao je iz kolena, no do promene rezultata nije došlo.

60. MINUT - Oprobao je udarac i Ben Dejvis. Šutirao je sa nekih 16 metara, Akanđi je izblokirao pokušaj defanzivca Velsa i ta selekcija je dobila samo korner.

58. MINUT - Žustrije ka golu Švajcarske je krenuo Vels nakon primljenog pogotka. Tim Roberta Pejdža najviše napada preko brzonogog Džejmsa.

49. MINUT - Švajcarska je povela! Embolo je strelac. Šaćiri je izveo korner, a napadač Menhengladbaha je sjajno skočio i glavom savladao Vorda.

STRELAC Trenutak kada je Embolo doveo Švajcarsku do prendnosti/FOTO: AP/Tanjug

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme druge utakmice grupe A.

PRVO POLUVREME: Vels - Švajcarska 0:0

45+2. MINUT - Završeno je prvo poluvreme koje nije bilo previše sadržajno i sa mnogo izglednih prilika.

45. MINUT - Embolo se odlično zagradi. Držao je loptu u nogama, dodao je potom do Seferovića i opet napadač Švajcarske nije najbolje reagovao. Iz izgledne pozicije je loše šutirao.

33. MINUT - Vels se opredelio na napade iz kontre i to je moglo da im donese prednost. Fantastično je kontru istrčao Džejms, krenuo je u kazneni prostor rivala, ali ga je na ivici faulirao Šer. Sudija Turpan je štoperu Švajcarske reprezentacija pokazao opravan žuti karton.

27. MINUT - Probao je i Haris Seferović. Šutirao je iz okreta levom nogom napadač Benfike, no njegov pokušaj je završio malo pored stative.

21. MINUT - Uzvratila je Švajcarska sjajnom šansom. Šaćiri je izveo korner, a Šer je petom šutirao. Ipak, Vord je bio priseban i sprečio je "sajdžije" da povedu.

16. MINUT - Velika prilika za Vels. Mur je sjajno šutirao glavom, ali je Zomer fantastično intervenisao i odbio loptu u korner.

FOTO: AP/Tanjug

14. MINUT - Za sada se oprzno igre, osim par dobrih napada na obe strane ništa bitno se nije desilo pred golovima koje čuvaju Vord i Zomer.

6. MINUT - Pripretila je i Švajcarska. Mbabu je šutirao glavom posle centaršuta Rodrigeza. Od svega je tim Vladimira Petkovića dobio samo korner iz koga nije bilo opasnosti po gol Velsa.

3. MINUT - Prvi ozbiljniji napad izveli su igrači Velsa. Probio je Roberts, ali je odbrana "sajdžija" dobro reagovala i otklonila opasnost.

1. MINUT - Počela je utakmica u Azerbejdžanu!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)