"NAJČUDNIJI" EURO U ISTORIJI: Titulu brani Portugalija, glavni favorit Francuska, opet bez Srbije

Tanjug

10. 06. 2021. u 10:08

DUGO čekani šampionat Evrope u fudbalu, bez dileme "najčudniji" u istoriji, počinje sutra u Rimu utakmicom između Italije i Turske.

НАЈЧУДНИЈИ ЕУРО У ИСТОРИЈИ: Титулу брани Португалија, главни фаворит Француска, опет без Србије

uefa

Borba za titulu šampiona Evrope odložena je za godinu dana zbog pandemije korona virusa, a sada će se igrati u tzv. kontrolisanim uslovima, sa delimično popunjenim tribinama, u ukupno 11 gradova.

Sem u Rimu, šampionat će se igrati u Amsterdamu, Glazgovu, Londonu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Glazgovu, Minhenu, Sankt Peterburgu i Sevilji, s tim da će se završnica, dva polufinala i finale, 11. jula, odigrati na londonskom Vembliju.

U grupi A su Italija, Turska, Švajcarska i Vels, u grupi B Finska, Belgija, Danska i Rusija, u grupi C Holandija, Austrija, Severna Makedonija i Ukrajina, u D grupi Hrvatska, Škotska, Engleska i Češla, u E grupi Švedska, Španija, Poljska i Slovačka i u grupi F Portugalija, Mađarska, Nemačka i Francuska.

Titulu brani Portugalija, koja je pre četiri godine u finalu savladala Francusku, u međuvremenu osvojila LIgu nacija i predvođena Kristijanom Ronaldom svakako je jedan od favorita.

Bukmejkeri procenjuj da je favorit broj 1 svetski šampion Francuska, koja ovaj put ima i Karima Benzemu, potom slede Englezi, dobrim delom zbog činjenice da su domaćini u završnici, tradicionalno Nemci i Italijani, naravno Belgijanci i iz drugog plana svetski vicešampioni Hrvati.

Srbija ni ovaj put neće učestvovati, nakon poraza u baražu protiv Škotske, čime je nastavljen loš niz dug dve decenije, pošto je srpski tim poslednji put nastupio na EURO 2000, tada pod imenom Jugoslavija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!