RASKINULA DUGOGODIŠNJU VERIDBU, OSTALA BEZ PENZIJE: Maja Volk - Treba preživeti sledećih godinu dana!

Novosti onlajn

14. 04. 2021. u 15:30

U KRATKOM vremenskom periodu Maja Volk doživela je velika razočaranja.

РАСКИНУЛА ДУГОГОДИШЊУ ВЕРИДБУ, ОСТАЛА БЕЗ ПЕНЗИЈЕ: Маја Волк - Треба преживети следећих годину дана!

Foto: Printscreen/Jutjub

U isto vreme morala je da se suoči s ozbiljnim egzistencijalnim problemima, budući da je zbog administrativne greške ostala bez penzije, ali i s bolnim raskidom veridbe i emotivne veze s dugogodišnjim partnerom, Grkom Nikosom Gusgunisom. Beograđanka poletne energije otkrila je kako je došlo do prekida veze koja je trebalo da bude krunisana brakom.

- Osećam se kao na nekom ispitu, kao da me Bog proverava koliko mogu i kako mogu da rešim ovaj nivo problema. S jedne strane mi je i komično, kao da sam samo obrnula jedan krug, sad sam opet na početku i tražim posao, ili treba prvi put u životu da odem na biro za nezaposlene. Još uvek izgleda treba da se dokazujem i pokazujem. Što se tiče emotivnog dela, desilo se sve u isto vreme kad mi se rodio unuk Luka, tako da sam samo iskoračila u novu realnost u kojoj sam i te kako potrebna jednom malom biću i koja me ispunjava neverovatnim osećanjima i planovima. Kada sam prošle godine proveravala u PIO fondu i na mom matičnom fakultetu, rečeno mi je da ispunjavam uslov za prevremenu penziju, sa 40 godina rada. Postupak je sledeći, date otkaz i onda tražite penziju. Tako sam i uradila. Posle tri meseca čekanja na odgovor, ispostavilo se drugačije. Kada sam radila u „Centar filmu” osamdesetih godina prošlog veka, i otišla u Australiju, uzela sam godinu dana neplaćeno odsustvo. Sve ove godine bila sam ubeđena da to nije uticalo na radni staž, ali izgleda da jeste. Konstatovano je da mi nedostaje osam meseci i da ne ispunjavam uslov za prevremenu penziju. U punu penziju mogu da idem sledećeg maja. Dakle, treba preživeti godinu dana.

Foto: Printscreen/Jutjub

Nikos, sa kojim je provela nekoliko uzbudljivih godina, nije upućen u Majine trenutne životne probleme, jer ne želi nikakav kontakt s njom. Raskid se dogodio nedavno, kao posledica pandemije, jakih restriktivnih mera i izolacije. Sve to uticalo je na Gusgunisa koji je upao u depresiju.

- Ne zna da sam ostala bez penzije, ne odgovara mi, ne javlja se, pa ni ja više ne pišem, samo sam ga obavestila da ću doći sa sinom kad se otvore granice da uzmem svoje blendere, gitaru, laptop… Nije mi odgovorio - kazala je Volkova i dodala:

- Nikos je i ranije bio usamljen, ali sada su ga dotukli izolacija i karantin. Zbog korone, grčke vlasti su uvele takve mere da mu je zabranjeno da vidi majku, ćerke, ne sme da ide izvan svoje okoline, čak ni na plažu, samo do apoteke, prodavnice hrane i da izvede psa. Od početnog ogorčenja, sve je eskaliralo u neprestani gnev, a to se pojačalo uplitanjem njegove porodice i protivljenjem bilo kakvoj pomisli na mogući brak sa mnom - zaključila je scenaristikinja.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)