URBANA TRADICIJA: "Barselona DŽipsi Balkan orkestra" se ponovila novim spotom

V.N.

23. 03. 2021. u 23:11

MEĐUNARODNI ansambl "Barselona džipsi Balkan orkestra", u kom svira i srpski kontrabasista Ivan Kovačević, objavio je spot za pesmu "Jana i Aleksandris", sa aktuelnog albuma "Nova era".

УРБАНА ТРАДИЦИЈА: Барселона Џипси Балкан оркестра се поновила новим спотом

Foto Promo

Ova numera je spoj dve kompozicije - makedonske "Jana i Turčin" i "To Margudi ki o Aleksandris" iz grčke oblasti Trakije. Spot je režirao Francuz Ulis Paja.

- Želeli smo da probamo nešto potpuno drugačije - navodi Kovačević.

- Tražili smo od Ulisa, našeg prijatelja iz Marselja, da izabere pesmu sa albuma i napravi video sa punom umetničkom slobodom. Njegovo delo nas je iznenadilo kao nikada ranije. On je svojom umetnošću uspeo da unese duh modernog i urbanog jezika u muziku, usko povezanu sa nekim davnim vremenima.

Uprkos okolnostima, sedmočlani bend je krajem oktobra 2020. održao uspešnu turneju u Srbiji. Upitan o trenutnoj situaciji u Španiji, naš muzičar odgovara:

- Ona je na globalnom kulturnom nivou zamrznuta, zaustavljena u vremenu. Privatna inicajativa u saradnji sa umetnicima kroz sve moguće kanale traži način da dođe do publike, željne svega onoga što nas čini ljudima. Nastupili smo 14. marta u najlepšoj koncertnoj sali Barselone "Palati katalonske muzike". Na rasprodatom spektaklu, skoro 1.000 posetilaca je imalo priliku da, makar na jedno veče, na muzičkom putovanju kroz zemlje Balkana, zaboravi probleme nastale zbog situacije koja nas je zatekla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere