KAKO JE MILOŠ BIKOVIĆ POSTAO PLAĆENI UBICA: Evo šta se krije iza lažne vesti koja je za trenutak uzbudila Balkan

Novosti online

30. 09. 2020. u 19:24

MILOŠ Biković kao plaćenik ratuje u Jermeniji! Glasio je naslov vesti koja je uzbudila Balkan, a na nju je reagovao i sam proslavljeni srpski glumac.

КАКО ЈЕ МИЛОШ БИКОВИЋ ПОСТАО ПЛАЋЕНИ УБИЦА: Ево шта се крије иза лажне вести која је за тренутак узбудила Балкан

Foto: P. Mitić

Naime,turski sajt derindusunce.org na svom Tviter nalogu objavio je fotografiju našeg glumca Miloša Bikovića sa snimanja filma u srpskoj uniformi uz tekst: „Srpski plaćenik Aleksa Đurić viđen je u Jermeniji… Vagner nije daleko“.

Sliku je komentarisalo nekoliko tviteraša iz Srbije koji su pokušali da objasne da je reč o lažnoj vesti i da je na fotografiji srpski glumac. Reagovao je i sam Biković zbunjenim smajlijem i kratkim komentarom – “WTF”.

Ipak, iza svega krije se nešto sasvim drugo.

“Internet Historian” jedan od poznatik takozvanih “kanala o trolovanju” objavio je fotografiju Miloša Bikovića sa snimanja filma o Košarama, gde je srpski glumac u vojničkoj uniformi i sa “kalašnjikovim” u rukama i uz gore pomenuti tekst: „Srpski plaćenik Aleksa Đurić viđen je u Jermeniji… Vagner nije daleko“.

Na ovu prevaru naseli su turski, azerbejdžanski mediji, pa čak i Aldžazira ali ona nije jedina, niti je prva, a po svemu sudeći ni poslednja.

Naime, još pre par godina nekoliko ljudi sa profila “Internet Historian” krenulo je da “spamuje” svaki ratni sukob tagovima i slikama potpuno izmišljenog “srpskog plaćenika Alekse Đurića” koji je poginuo “negde”, uz slike i tako to.

I tako “Aleksa Đurić” gine jedno 10 puta na svakom ratištu ovoga sveta, a razni portali su se “pecali” uvek ali sada priča dolazi do vrhunca jer su isti ovi spameri izbacili taj opis kako “Aleksa” gine ali sa slikom Miloša Bikovića u uniformi i da je primećen u Jermeniji a možda je čak i poginuo.

Ono što se može videti jeste da Miloš Biković nije jedini koji je “trolovan”, pre njega su na listi bili Sergej Trifunović sa slikom u uniformi iz filma “Turneja”, Nenad Čanak sa fotografijom iz vremena kada je služio vojni rok, a na udaru se našao čak i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Baš sa ovim slikama postojao je i nalog na društvenoj mreži Tviter koji je koristio ime jedne poznate američke televizijske kuće i sa tog lažnog naloga širio je lažne vesti, na koje su se “upecale” mnoge medijske kuće kako u Srbiji, tako i u svetu.

(Objektiv.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri