„Serbia fashion week“ u Novom Sadu od 26. do 29. juna: Srpska moda u doba korone

M. Ć.

15. 06. 2020. u 07:13

Organizatori najavljuju da će biti ispoštovane sve preporuke stručnjaka i državnih organa

„Serbia fashion week“ у Новом Саду од 26. до 29. јуна: Српска мода у доба короне

Foto: promo Predsednica “Srpske nedelje mode” Svetlana Horvat sa modelima

MANIFESTACIJA “Srpska nedelja mode”, čije je 14. izdanje, predviđeno za april, odloženo zbog pandemije virusa korona, biće održana od 26. do 29. juna u Novom Sadu, uz poštovanje svih preporuka stručnjaka i državnih organa.

Svečano otvaranje planirano je za petak 26. jun, kada će publika moći da pogleda modne instalacije na platou ispred Kulturne stanice “Svilara”, galerijskog prostora Evropske prestonice kulture 2021. Posle toga, na programu je otvaranje izložbe radova studenata, učesnika konkursa Fashion talent designers competition i European fashion talent designers competition, nakon čega sledi muzički deo programa i nastup iznenađenja.

Naredni dan započeće panel diskusijom “Moda i mladi u doba korone - ko su kreatori nove normalnosti”. O tome će govoriti mladi kreatori, polufinalisti pomenutih konkursa, kao i poznavaoci modnog biznisa. U večernjim časovima uslediće proglašenje pobednika oba konkursa uz, kako se navodi, direktno uključenje članova žirija iz celog sveta, putem interneta.

U nedelju 28. juna u TC “Promenada” biće upriličen razgovor nazvan “Pogled u budućnost”. Pričaće se o tome kako će šoping izgledati posle kovida 19, koliko su se ljudi privikli na internet kupovinu... Učestvovaće menadžeri modnih brendova, dizajneri, blogeri i poznati stilisti.

Poslednjeg dana 14. izdanja “Srpske nedelje mode” u Muzeju Vojvodine na programu je izložba naših dizajnera, gde će biti prikazani modeli predviđeni za aprilsko izdanje, kao i kreacije kojima će biti najavljene njihove nove kolekcije i revije na 15. izdanju manifestacije, od 21. do 25. oktobra. Posle ove izložbe uslediće panel diskusija “Jun u oktobru”, gde će učestvovati Marija Šabić, Bata Spasojević, Suzana Perić, Milica Tričković i drugi dizajneri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024