"Ne dam te" uz vino i pesmu: Vesna Dedić promovisala roman

J. Dinčić

17. 06. 2020. u 10:38

Spisateljica i voditeljka Vesna Dedić održala promociju novog romana

Не дам те уз вино и песму: Весна Дедић промовисала роман

Foto: N. Skenderija

PORED reke, u jednom beogradskom restoranu, svoj novi roman "Ne dam te" predstavila je preksinoć publici, prijateljima i kolegama spisateljica i voditeljka Vesna Dedić. Očekivano, podržale su je mnogobrojne javne ličnosti. Među prvima je došao Sergej Ćetković sa suprugom, a potom su pristigle i Neda Ukraden, Slađa Alegro, Suzana Mančić, Jelena Bačić Alimpić, Sanja Marinković...

Kao prava domaćica, odevena u elegantnu haljinu, Dedićeva je goste dočekivala na ulazu, ne skidavši osmeh sa lica. Novi roman je, kaže, pisala godinu dana, i smatra da joj je možda i najbolji.

PALA PROSIDBA

ISTAKLA je Dedićeva i da je, kako je roman već u prodaji, jedan momak odlučio da uz korice knjige zaprosi svoju devojku.

- Ostavio joj je divnu poruku i naveo "ne dam te" - priča Vesna. - U nastavku ju je pitao da se uda za njega. Ona je, naravno, pristala, a meni je poslala sliku prstena i knjige. Bila sam presrećna, jer uvek neko nekog zaprosi na koncertima pevača, a sada sam i ja doživela da neko bude zaprošen uz moju knjigu.

- Ovo je već 12. roman i isto toliko promocija je do sada bilo - podseća Vesna za "Novosti". - Zato su moji prijatelji i kolege navikli da kod mene bude tako. Manje priče, mnogo vina, lepa hrana, lep prostor. Ja, inače, i kad pišem i kad pravim emisije i promocije samo brinem da ne bude dosadno.

U melodrami "Ne dam te: kraj je kad ja kažem", radnja je smeštena u Srbiji između leta 1995. i proleća 2020. godine. Heroina romana suočava se sa nevericom da je najbolja prijateljica obmanjuje, sa sterilitetom, smrću roditelja i ljubavnim lomovima. Ovo je, ujedno, strastvena ljubavna priča i društvena hronika, svedočanstvo o tome koliko su se, u poslednje dve decenije, promenili način života, moralni kodeks i rečnik. Priča o vremenu u kojem život može biti lep samo ako prihvatiš da ne možeš da imaš sve što imaju i "gori od tebe".

Novi roman prati i pesma "Ne dam te", čije stihove je napisala Aleksandra Milutinović, a otpevala Slađa Alegro.

- Dugo sam razmišljala o tome kakav će da bude kraj - otkriva Vesna. - Iskreno, istina je da je jako tužan. Mnogi prijatelji koji su ga pročitali, isplakali su se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista