У жару славља Немо је пало на под и том тренутку чула се ломљава стакла.

Први пут у историји "Евровизије" неко је поломио трофеј. Видео овог догађаја, брзо је постао виралан.

 

 

Да подсетимо, Немо Метлер је на Евровизији певало песму “Тхе Цоде”, која је како каже, делимично инспирисана и стварним животом. Немо има 25 година и декларише се као небинарна особа, односно ни као мушко ни женско, већ као “они”.

Фото: Јутјуб принтскриб/Eurovision Song Contest

 

 

- "Тхе Цоде" говори о путовању започетом спознајом да нисам ни мушкарац, ни жена. Тражење себе био је дуг и често тежак процес, али ништа није боље од слободе која је дошла спознајом да сам небинарна особа - рекло је Немо једном приликом, и истакло колико је значајна могућност да пева на сцени у Малмеу.

 

 

- Невероватна је част што могу да представљам Швајцарску на Евровизији. Ова платформа нуди велику прилику за изградњу мостова између различитих култура и генерација. Зато ми је као квир особи врло важно да се заузмем за целу ЛГБТQИА+ заједницу - закључило је Немо.

Хрватска важила за главног фаворита

Подсетимо, финале "Евровизије 2024" одржало се вечерас у Малмеу у Шведској, а за главног фаворита важио је Бабy Ласагна са песмом "Рим Тим Таги Дим". На другом месту је био Израел, са 18 посто, а на трећем Швајцарска са 15 посто.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Eurovision Song Contest

 

 

Након проглашења победника Немо није могао да сакрије колико је срећан, али и сузе у очима због успеха.

БОНУС ВИДЕО: