VEOMA LIČE: Malo ko zna da je ovaj čovek rođeni brat Pavla Vuisića (FOTO)

Novosti online

27. 03. 2023. u 10:39

ČUVENOG glumca Pavla Vuisića mnogi i danas pominju, čuvajući ga od zaborava, budući da je obeležio jednu glumačku epohu, dok je svojim zapaženim ulogama postao besmrtan. Njegova životna priča prepuna je zanimljivih događaja.

ВЕОМА ЛИЧЕ: Мало ко зна да је овај човек рођени брат Павла Вуисића (ФОТО)

Foto: Printskrin/Jutjub

Pamtimo ga po filmovima „Ko to tamo peva“, „Maratonci trče počasni krug“, „Povratak otpisanih“ i mnogim drugim.

Uprkos tome što nikada nije uspeo da upiše Fakultet dramskih umetnosti, to ga nije sprečilo da snimi 129 dugometražnih i 14 televizijskih filmova, te 17 televizijskih i šest mini serija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pavle Vuisic (@pavle.vuisic)

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, poput „Zlatne arene“, Sedmojulske nagrade, Oktobarske nagrade grada Beograda, nagrade „Car Konstantin“ i drugih.

Rođen je 10. jula 1926. godine na Cetinju. Otac mu se zvao Miša, a majka Radmila. Međutim, malo ko zna da Paja ima rođenog brata Dušana koji je takođe bio glumac. Igrao je u 40 filmova, uglavnom sporedne uloge.

Foto: Printsrkin/Jutjub/Zike The King

Pre nego što je uplovio u glumačke vode, bio je aktivni oficir jugoslovenske ratne mornarice, kao kapetan torpednog čamca.

Između ostalih, igrao je i u filmu „Šešir profesora Koste Vujića” iz 1972. godine u kojem je u glavnoj ulozi briljirao Pavle Vuisić. Dušan Vujisić je igrao manju ulogu stanodavca Ivkovića. On je takođe imao ulogu u „Povratku otpisanih”.

Ono što je zanimljivo je da je Dušan je zadržao slovo „j” u prezimenu, dok ga je Pavle izbacio.

(Espreso)

BONUS VIDEO: BIO JE VELIKI GLUMAC I SKROMAN ČOVEK: Taška Načića su zaobilazile nagrade, ali ne i publika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)