Na ovom koncertu Keba je trebalo da nastupa zajedno sa pomenutim pevačima, ali je navodno gradonačelnik Pule pijan iskazao nezadovoljstvo zbog izbora pevača, te je uputio uvrede i vikao na organizatore. Kako se navodi, Zoričić ne želi srpsko smeće u svom gradu. 

Zoričić nije jedini, te su posle Pule srpski pevači zabranjeni i u Osijeku.

Ipak, poslednju reč u ovom slučaju imaće Trgovački sud koji bi trebalo da donese konačnu odluku o održavanju koncerata naših pevača u Puli. Firma koja organizator otkazanog koncerta, podnela je tužbu Trgovačkom sudu protiv Pula sporta, dvorane gde je trebalo da se održi pomenuti nastup, prenosi Kurir. 

Foto: Aleksa Stanković/ATA images/Printskrin/Jutjub/ArtCaffe

 

Ko je Filip Zoričić?

Filip Zoričić je hrvatski političar, profesor hrvatskog jezika i književnosti i istorije, kao i doktor društvenih nauka koji je kao nezavisni kandidat pobedio u izborima za gradonačelnika Pule 2021. godine.

Zoričić je rođen 1982. godine u Splitu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Pulu 2005, a potom i na Univerzitetu u Rijeci. Doktorske studije završio je na Filozofskom fakultetu u Splitu.

Foto: Jutjub printskrin/Hrvatska radiotelevizija

 

Nakon završenih osnovnih akademskih studija, zapošljava se kao profesor istorije i hrvatskog jezika i književnosti u gimnaziji u Puli, gde radi do 2018. godine. Iste godine unapređen je u direktora ove obrazovne ustanove, navodi se na sajtu grada Pula. 

Značajnije političke uspehe ostvaruje od 2016. godine kada je postao nezavisni odbornik Mesnog odbora Stari grad Pula. Zoričić je u dva navrata bio nezavisni odbornik (2016. – 2020; 2020. – 2021), a na lokalnim izborima 2021. godine, kao nezavisni kandidat, postao je gradonačelnik grada Pule.

Foto: Jutjub printskrin/ArtCaffe

 

Od 2005. godine u braku je sa suprugom Petrom, koja je inače medicinski radnik i sa kojom ima dvoje zajedničke dece, 13-godišnju ćerku Aniku i sina Mateja starog 15 godina.

Prema izveštaju o imovinskom stanju koji se nalazi na sajtu grada Pula, Zoričić je vlasnik stana od 45 kvadratnih metara u Puli, tržišne vrednosti 59.725 €. Pored toga, u izveštaju se navodi da vozi automobil marke sitroen C4 Pikaso iz 2015. godine.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".