MAJKA MU SE PREDOZIRALA, PROŠAO KROZ 13 HRANITELJSKIH PORODICA: Mladi irski glumac prešao put od trnja do zvezda, ceo svet priča o njemu

Novosti online

27. 01. 2023. u 08:06

MLADI irski glumac Beri Keogan nominovan je za ovogodišnjeg Oskara u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

МАЈКА МУ СЕ ПРЕДОЗИРАЛА, ПРОШАО КРОЗ 13 ХРАНИТЕЉСКИХ ПОРОДИЦА: Млади ирски глумац прешао пут од трња до звезда, цео свет прича о њему

Foto: Jutjub/Screen Rant Plus

Glumio je u filmovima Betmen, Večiti, Dankirk, seriji Černobilj, a nedavno je osvojio Zlatni globus za ulogu u tragikomediji Duhovi ostrva, koja mu je donela nominaciju za Oskara.

Međutim, put glumca do uspeha nije bio lak.

Beri, rođen u Dablinu, živeo je u 13 različitih hraniteljskih porodica kao dete nakon što je njegova majka umrla od predoziranja heroinom kada je imala 30 godina, prenosi Dejli mejl.

- Svaka porodica je bila dobra prema meni. Ne znaš šta se dešava kada si dete. Vežeš se i onda moraš da odeš. Čudno je. Tek kad odrasteš, pogledaš unazad i shvatiš šta se desilo - rekao je jednom Keogan, koji je imao 12 godina kada mu je umrla majka.

Kasnije je o Beriju i njegovom bratu Eriku brinula njihova starija sestra Džema, a glumac je rekao da su o njemu brinule i baka i tetka.

Keogan je, priznaje, bio problematičan u srednjoj školi, a nevolje nije izbegavao ni van škole. Ispričao je kako se jednom ušunjao u lokalni bioskop i besplatno gledao filmove. Osoblje ga je na kraju otkrilo i izbacilo, a njemu je zabranjen ulazak u salu. Međutim, glumac nije ni slutio da će godinama kasnije jedan njegov film imati specijalnu premijeru baš u tom bioskopu.

Gluma ga je, kaže, oduvek privlačila i pomagala da "prevaziđe bol koji je pretrpeo tokom detinjstva". Godine 2020. našao se na 27. mestu na listi najboljih irskih filmskih glumaca "Ajriš Tajmsa".

Keogan je pre dve godine rekao da se nada da će njegova priča inspirisati mnoge mlade ljude da slede svoje snove.

- Ako ste prošli kroz 13 hraniteljskih porodica, to ne znači da vam neće biti dobro u životu - rekao je glumac. Inače, Beri je u vezi sa stomatologom Alison Kjerans, sa kojom ima sina Branda.

BONUS VIDEO: ZNATE IH POD DRUGIM IMENIMA - Ovo su prava imena poznatih glumaca i pevača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna