KAKO JE PIKSI DOBIO NADIMAK? Tokom prvog intervjua novinara je iznenadio odgovorom, a ubrzo je postao legenda

Novosti online

30. 11. 2022. u 09:54

DRAGAN Stojković ponosno nosi svoj nadimak Piksi, a malo ko zna kako ga je on zapravo dobio

КАКО ЈЕ ПИКСИ ДОБИО НАДИМАК? Током првог интервјуа новинара је изненадио одговором, а убрзо је постао легенда

FOTO: FSS

Proslavljeni fudbaler Dragan Stojković Piksi je tokom svoje karijere bio najbolja desetka na ovim prostorima, jedan od najboljih srpskih igrača i legenda je Marakane.

Još jednom je postao heroj nacije kada je kao selektor fudbalske reprezentacije Srbije odveo našu zemlju na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Mnogi su oduševljeni njegovim dostignućima, dok je njegov privatni život više nego ikad u žiži interesovanja. Njegov nadimak Piksi prati ga od samog početka karijere, a mnogi ne znaju kako ga je on zapravo dobio.

Kao klinac obožavao je da gleda crtani film čiji su junaci bili miševi „Piksi i Diksi“. 

Znao je da prekine partiju fudbala da bi trknuo kući da odgleda svoj omiljeni crtać. Jednom prilikom kada se vratio na teren, drugari su povikali: „Evo ga Piksi“. Taj nadimak mu je ostao do danas i po njemu ga poznaje čitav svet.

Davne 1982. godine Piksi je dao svoj prvi veliki intervju za čuveni "Tempo", tokom priprema juniorske reprezentacije Jugoslavije u Pančevu. Piksi je u to vreme voleo da u karantin na pripremama nosi sveske sa citatima grčkih filozofa.

Na kraju intervjua, novinar Darko Šarenac je konstatovao da bi supertalentovani fudbaler iz Radničkog mogao da jednog dana postane jugoslovenski Krojf. Ipak, Stojkovićev odgovor ga je iznenadio.

"Ne, ja ću ostati ono što jesam. Ostaću Piksi", što je zbunilo novinara, ne znajući ništa o tom nadimku.

"Pa mene svi zovu Piksi. Po onom crtanom junaku. Kad dođe 19 časova i 15 minuta, ostavljam sve... Drugove, devojke, šetalište, hranu... Žurim i jurim pred TV ekran da gledam Piksija. Voleo bih ako biste uz ovaj naš razgovor stavili naslov Piksi", poručio je tada 18-godišnji Stojković.

(Hotspot.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja