GODINA KAKO JE UMRLA MERIMA NJEGOMIR: Suze prijatelja i porodice u Aleji zaslužnih građana, ćerka LJubica objavila potresnu poruku (FOTO)

V. N.

20. 11. 2022. u 21:23

PORODICA, rodbina, prijatelji, kao i kolege istaknute umetnice Merime Njegomir danas su u podne, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, dali godišnji pomen velikanki srpske muzike, koja je lane preminula od raka pankreasa u 69. godini.

ГОДИНА КАКО ЈЕ УМРЛА МЕРИМА ЊЕГОМИР: Сузе пријатеља и породице у Алеји заслужних грађана, ћерка Љубица објавила потресну поруку (ФОТО)

Merimina deca na opelu, Foto ATA Images

Na groblje je prva stigla Merimina ćerka Ljubica, a za njom i njene rođene sestre Milica i Jelena, kao i brat Marko. Merimu nisu zaboravile ni kolege pevači, pa su, uprkos kiši i hladnom vremenu, godišnjicu njene smrti obeležili i velika prijateljica Jasna Kočijašević, Lepa Lukić, Zoran Dašić Daša, Ivan Milinković, Oliver Njego, Vesna de Vinča, Milena Plavšić, Nada Topčagić, Čeda Marković, Žarko Dančuo... Svi su upalili sveće za Meriminu dušu, sveštenik je održao opelo, a mnogi nisu krili suze.

Pre pomena, ćerka Ljubica je rasplakala mnoge pratioce na društvenim mrežama objavom u kojoj je navela da se tog jutra probudila u vreme kada je njena majka pre godinu dana otišla:

- Nikada neću zaboraviti to jutro. Trebala sam taj dan da budem ceo sa tobom u bolnici, ali me je iz sna trgnulo: "Merima je umrla". Mislila sam da sanjam. Tako sam jako počela da se štipam da se probudim, da sam imala modrice sledećih nekoliko dana. Nisam se probudila. Onda sam se setila da si mi jednom rekla kada sanjam loše da vrištim i da ću se probuditi sigurno. Vrištala sam toliko da sam probudila celu zgradu.

Foto V. Danilov

Posle kada sam došla i ležala pored tebe, pokušaala sam obe da probudim. Mama, izgleda da još uvek nisam uspela da se probudim, jer i dalje živim u ovom svetu gde nema tebe. I dalje je rupa u duši ista i dalje isto boli. Volim te, majčice moja i čekam da se vidimo jednog dana kada dođe moje vreme.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI