TO JE SRAMOTA NEMAČKOG PRAVOSUĐA: Ubici Šabana Šaulića sud u giterslou ublažio kaznu za tri meseca

V.N.

20. 10. 2022. u 17:35

OKRUŽNI sud u nemačkom gradu Giterslou je nakon uložene žalbe smanjio kaznu Turčinu Alsinu Leventu, koji je u januaru osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće 17. februara 2019. u kojoj su poginuli kralj narodne muzike Šaban Šaulić i klavijaturista Mirsad Kerić (a Slobodan Stojadinović teško povređen), za tri meseca.

ТО ЈЕ СРАМОТА НЕМАЧКОГ ПРАВОСУЂА: Убици Шабана Шаулића суд у гитерслоу ублажио казну за три месеца

Foto Arhiva "Novosti"

Uprkos tome što je Levent pijan i drogiran vozio automobil 193 kilometra na čas, bez vozačke dozvole, ugrozio bezbednost u saobraćaju i ubio dve osobe iz nehata, sud mu je ublažio kaznu zbog toga što se osuđeni, navodno, pokajao i nema dosije.

- Šokirani smo informacijom, ne zbog toga što je Šaban bio velika zvezda, nego što je bio suprug, otac, deda - navela je porodica Šaulić u saopštenju. - Uložili smo žalbu i nismo želeli da idemo na suđenje, jer nam nije bilo do toga. Ne možemo da shvatimo da nemački pravosudni sistem ne poštuje ljudski život.

Šabanova udovica Gordana izjavila je danas da je ovakva odluka nemačkog Okružnog suda bedna, baš kao što je bila i presuda.

- To je ispod svake časti, ljudskosti i dostojanstva za dva života i jednog invalida - poručila je Gordana i dodala da su očekivali ovakav ishod jer je žalba porodice Šaulić, u kojoj su tražili veću kaznu za Turčina, odbijena u startu.

Pretpostavljala je Gordana da će sud izaći u susret Levantu, budući da je on nemački državljanin, a jedina satisfakcija joj je što je jedan nemački list objavio da je to "sramota i bruka za nemačko pravosuđe".

- Koliko god da očekujete neke stvari, opet vas pogodi - iskrena je Goca. - Šta to znači, sedneš u kola drogiran, pijan, bez vozačke dozvole, voziš dva-tri puta većom brzinom od dozvoljene i ubiješ dvoje ljudi a jedno unakaziš? To pokazuje da sistem dozvoljava da svako može nekog da usmrti i da ne odgovara za to! 

BONUS VIDEO - TRI DEČAKA OSTALA BEZ RODITELjA: U Batočini, ispred kuće, nastradao samohrani otac Saša Kostadinović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)