HOĆE LI NAVUĆI GNEV VERNIKA: Sting - Bog može biti žena, zašto bi trebalo da bude određen polom?

Novosti online

28. 09. 2022. u 00:47

LEGENDARNI pevač Sting je pred svoj koncert u Zagrebu krajem oktobra pričao o svojoj deci, muzici ali i kako Boga ne treba da određuje pol, te da je moguće da je Bog žena.

ХОЋЕ ЛИ НАВУЋИ ГНЕВ ВЕРНИКA: Стинг - Бог може бити жена, зашто би требало да буде одређен полом?

Foto: EPA

- Ako Bog postoji, ne mislim da je određen polom. U nekim društvima Bog je definitivno Ona, zašto ne? - rekao je Sting za Jutarnji list.

U pesmi povezuje vodu i ženu, smatra da je voda ženski simbol.

- Bez obzira na to koliko si mačo, onaj deo koji je spreman na kompromise, koji plovi, to je ženski deo - rekao je pevač. - Da, voda je tradicionalno simbol za žene, to je medij koji prepoznajemo, ali je i opasan, drugačiji. Ja definitivno osećam veliki strah i poštovanje prema vodi. I ljubav.

Osvrnuo se, između ostalog, i na situaciju u svetu i sve više negativnih vesti.

- Ja nisam neko ko živi u izolovanom mehuru, ja sam građanin sveta, teskoban sam i zabrinut zbog ovoga što se događa u Ukrajini. Zabrinut sam zbog klimatskih promena, zbog jačanja političkih desničarskih pokreta po svetu, sve te stvari me zabrinjavaju i ulaze u moj kreativni svet. Pre nego što napišem pesmu o nečemu, moram naći metaforu da bih to izrazio. Ne pišem propagandu, agitprop. Pišem, barem se nadam, poeziju, a poezija znači pronaći prostor za metaforu. Stoga neću pevati o tim stvarima ako ne nađem metaforu - rekao je Sting i dodao:

Foto: EPA

- Zahvalan sam za svoj život, zahvalan sam za svoj uspeh, ali u isto vreme to nije ono gde se pronalazim. Pronalazim se ne na sceni, nego u porodici, s prijateljima, u odnosima. To je ono gde se uspeh nalazi u pravom smislu te reči. Druge stvari su vrlo lepe, ali to nije ono ko ja jesam. Ja sam otac, suprug, prijatelj, građanin, kolega. Ne smatram se zvezdom, to nije ono kako se ponašam izvan scene. Kada se svetla upale, odigraću ulogu, ali to nije ono ko ja jesam.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)