SLAVA ZA GINISA: U Novom Bečeju se tokom "Velikogospojinskih dana" očekuje 150.000 gostiju

Novosti online

24. 08. 2022. u 11:30

STANOVNICI Novog Bečeja će po 28. put proslaviti gradsku slavu Veliku Gospojinu zajedno sa desetinama hiljada gostiju koji se svake godine sjate u ovu banatsku varoš, na tradicionalnu manifestaciju "Velikogospojinski dani".

СЛАВА ЗА ГИНИСА: У Новом Бечеју се током Великогоспојинских дана очекује 150.000 гостију

Foto: ATA Images

Ona će biti održana od 25. do 28. avgusta, a sve posetioce očekuje bogat dnevni i noćni program.

"Velikogospojinski dani" počinju sutra, od 20 časova, kada će biti otvorena Ulica zanatskog piva, gde će užitak u raznim ukusima napitka od ječmenog slada biti začinjen nastupima lokalnih rok bendova. Od petka do nedelje na Tiskom keju i ulicama Novog Bečeja posetioce očekuju brojni zanimljivi sadržaji u okviru Poljofesta, Etno-bazara, Dečje ulice, a biće održano i takmičenje u kuvanju riblje čorbe, Revija paradnih zaprega i tradicionalna Velikogospojinska litija.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Večernji sati su rezervisani za besplatne koncerte velikih muzičkih zvezda rokenrola i narodne muzike. U petak 26. avgusta nastupiće "Kal" i Đusi Kovač sa prijateljima, 27. avgusta sviraće "Ortodoks Kelts", dr Nele Karajlić i "Partibrejkersi", dok će "Velikogospojinske dane" pesmom zatvoriti Aleksandra Prijović i Saša Matić. Organizatori podsećaju da ova manifestacija u Novi Bečej, gde živi samo 13.000 stanovnika, svake godine dovede oko 150.000 gostiju.

BONUS VIDEO - Pogledajte reakciju Nataše Bekvalac nakon sto joj je ćerka rekla da je debela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina