ŽENE UVEK BIRAJU, A NE MUŠKARCI: Tara Preda o emisiji "Provodadžije", muzici, korenima...

MARINA JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

16. 08. 2022. u 18:53

ONA je neposredna i srdačna, a oko sebe širi optimizam i dobru energiju. Kamera je voli, a ona ne zna da li više voli televiziju ili muziku. Peva odmalena, a "Provodadžiju" na Hepiju (22.50) vodi oko osam meseci i lako pronalazi put do srca gledalaca, kao i do učesnika ove popularne emisije.

ЖЕНЕ УВЕК БИРАЈУ, А НЕ МУШКАРЦИ: Тара Преда о емисији Проводаџије, музици, коренима...

Foto: V. Danilov

 - Posle završene Akademije lepih umetnosti, pre dve godine, javila sam se na oglas za veb-novinara na Hepiju. Mada nisam očekivala da ću uploviti u voditeljske vode, sudbina je umešala prste i "gurnula" me pred kamere - priča, za "Novosti", Tara Preda, voditeljka TV Hepi, uz čiju se toplu reč i razoružavajući osmeh, potencijalne mlade i mladoženje brzo oslobađaju treme.

- Gledaoci mi pišu da im se dopada moja spontanost, čak i kada se šalim, ali i to što imam meru dok razgovaram sa kandidatima, i mlađim i starijim. Oni su obični, jednostavni ljudi, ali kada uđete u njihovu kuću, vi ste za njih centar sveta i ugostiće vas najbolje što mogu. I, naravno da sam srdačna prema njima i da želim da ih predstavim u što boljem svetlu, kako bi im se javilo što više kandidatkinja.

KADA NE SNIMA, PEVA U KLUBOVIMA

KADA ne snima emisiju, Tara Preda peva u nekoliko poznatih beogradskih klubova. - Muzikom se bavim ceo život. Završila sam nižu i srednju muzičku školu, "Stanković" i "Mokranjac", svirala sam obou. Pevala sam u dečijim emisijama na BK TV, a pozajmila sam i glas devojčici Robin u dugometražnom crtanom filmu "Tom i Džeri". Mlađi me znaju kao pevačicu, a stariji gledaoci kao voditeljku "Provodadžije".

Pošto "mlada" najčešće ostavi broj telefona "mladoženji" koji joj se svideo, zanimalo nas je da li su se neke srodne duše kasnije spojile i pred oltarom.

- Da! Tada radimo specijalnu emisiju, kao pre nekoliko meseci u Kniću kod Kragujevca, odakle je učesnik koga je pozvala njegova sadašnja supruga. Jer, žene uvek biraju. Muškarci su naš izbor, a ne mi njihov. Danas, oni imaju troje male dece i žive skromno. Rasplakala sam se kada sam videla koliko se ti ljudi žrtvuju, a imaju tako malo. Samo zato što žele porodicu, više od svega. U jednoj emisiji, dvoje mladih su se posle upoznavanja i ćaskanja u Košutnjaku, na moje veliko iznenađenje, poljubili pred kamerom.

Naša sagovornica smatra da je svako rođen za ljubav, samo treba da pronađe onu svoju.

- I nikad za nju nije kasno. Pogađaju me komentari tipa "Šta hoće oni baba i deda?" Svako traži, pre svega, prijatelja, da ima ko da ga sasluša, da ima s kim i da se posvađa. Teško je kada čovek ostane sam, pogotovo ako je star. Potreban mu je prijatelj da s njim ujutru popije kafu.

Lepa voditeljka nam je priznala da bi volela da se rodila u vreme koje je Mir-Jam opisala u svojim romanima.

- Tada su brakovi trajali duže, jer ste znali ko vam ulazi u kuću, iz koje je porodice... U današnjim brakovima nema tolerancije, ni strpljenja, sve mora sad, stalno se igraju neke igrice, ja ću tebi da "lupim čežnju", pa ćeš ti meni... Tara nam je otkrila i da priželjkuje da radi emisiju o našoj tradiciji i kulturi, kao i da je veliki fan Jovana Memedovića.

- On savetuje roditelje da vode decu na selo i u prirodu, kako bi mazili domaće životinje, jer je to antistres terapija za jačanje imuniteta. Obožavam selo i jednog dana ću napraviti salaš na Fruškoj gori. Poreklom sam Vojvođanka. Otac mi je iz Bele Crkve, polu Nemac, mama Srpkinja iz Zagreba, deda i pradeda iz Kikinde, vojna lica. Moja baka, tatina mama, koja nije znala reč srpskog, uvek je govorila da je Jugoslovenka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade