OLIMPIJA OD GRČKE: Em princeza, em manekenka (FOTO)

Novosti online

09. 08. 2022. u 00:37

PRINCEZA Marija Olimpija od Grčke i Danske, koja je nedavno napunila 26 godina, već dugi niz godina je etablirano ime u svetu manekenstva.

ОЛИМПИЈА ОД ГРЧКЕ: Ем принцеза, ем манекенка  (ФОТО)

Foto: Profimedia

NJeno lice krasilo je naslovne stranice mnogih svetskih modnih časopisa,  a ekskluzivni je promoter i poznatog modnog brenda Luj Viton. Tanana, plava, aristokratskog držanja, princeza Olimpija (26) je privukla pažnju mnogih ekskluzivnih brendova,  koji žele njen lik u svojoj kampanji.

Marija Olimpija je najstarija i jedina ćerka grčkog prestolonaslednika princa Pavlosa i Mari Šantal Miler, čiji je otac uticajni bogati biznismen iz Hongkonga. Osim nje, kraljevski bračni par ima i četvoricu sinova. Pavlos je sin poslednjeg grčkog kralja Konstantina i kraljice An Mari od Danske, sestre danske kraljice Margrete. Grci su ukinuli monarhiju 1973. pa je grčko-danska porodica, koja ima rodbinske veze sa gotovo svim kraljevskim  kućama Evrope, ostala bez krune.

Marija Olimpija je rođena u NJujorku, a odrasla u Londonu. Već kao devojčica pokazala je sklonost ka brendiranoj garderobi, koja joj je, za razliku od većine njenih vršnjaka,  uvek bila dostupna.  U jednom intervjuu za Harpers bazar ispričala je da joj je prvu brendiranu tašnicu Luj Viton pozajmila baka kada je imala deset godina. Toj modnoj marki ostala je verna i do današnjih dana, a glavni je promoter i njihove najnovije kapusin linije tašni. Priznaje da joj je to omiljeni aksesoar i da ne zna koliko ih ima u svojoj garderobi.

NJen karakterističan dugi, gotovo baletski,  lagani korak zaštitni je znak skoro svake reklame za Luj Viton tašne na sajtovima i društvenim mrežama.  Nosila je modele i mnogih drugih poznatih brendova u kojima se pojavljivala u atraktivnim editorijalima svetskih modnih časopisa. 

Olimpija je likom takoreći slika i prilika svoje majke Mari Šantal, kojoj svet mode takođe nije stran i koja je vlasnica luksuzne robne marke odeće za decu. Često voli da pozajmi modele koje su njena majka i baka nosile kada se bile njenih godina, jer u njima oseća posebnu povezanost sa svojom porodicom.

Budući da je bila jedina devojčica u familiji, Olimpija priznaje da je oduvek bila tatina i mamina mezimica i da se pribojavala da će njena majka, posle četiri sina, roditi još jednu devojčicu, koja bi je zbacila sa tog "trona". To se ipak nije dogodilo. Novinari koji su je intervjuisali tvrde da je vrlo prirodna, dinamična i vesela osoba, lišena aristokratske nadmenosti, a poznato je da joj je, zbog temperamentna,  otac dao nadimak "petarda".

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ĆERKA GOSPODINA BINA: Lepotica promenila prezime zbog očeve preljube