ZA "ZLATNU" SE BORI 16 KAPELNIKA: Oštra konkurencija za prestižnu nagradu "Večernjih novosti" na saboru trubača u Guči

V. ILIĆ

27. 07. 2022. u 12:29

NA ovogodišnjem Saboru trubača u Guči, 61. po redu, za nagradu "Večernjih novosti" - "Zlatnu trubu", koja se već 59. put dodeljuje najpopularnijem trubaču po oceni žirija publike, boriće se 16 najboljih trubačkih orkestara iz Srbije.

ЗА ЗЛАТНУ СЕ БОРИ 16 КАПЕЛНИКА: Оштра конкуренција за престижну награду Вечерњих новости на сабору трубача у Гучи

Orkestar Dejana Petrovića nagradu našeg lista dobio 2010. Foto N. Fifić

Nakon što su u predtakmičarskim centrima ostvarili plasman za Guču, na trubački megdan na glavnoj pozornici kraj Bjelice trećeg dana Sabora, 7. avgusta u 18 časova, izaći će:

Bojan Krstić pobedio je 2015. Arhiva Novosti

Kristijan Azirović (Bojnik), Danijel Kostić (Novi Sad), Marko Trnavac (Mršelji), Kristijan Trajković (Zagužanje), Siniša Stanković (Zagužanje), Danijel Jokanović (Šid), Vladica Novković (Zagužanje), Vladimir Ivanović (Zagužanje), "Dragačevske trube" Dragana Pavlovića (Guča), Stefan Mladenović (Vranje), Isidor Zećirović (Bojnik), "Timočki veseljaci" (Knjaževac), Bojan Krstić (Vladičin Han), Stanislav Antić (Zagužanje), Željko Stefanović i Aleksandar Petronijević (Arilje), Elvis Bajramović (Bojnik).

Kapelnici orkestara uveliko doteruju pesme, čočeke i kola, kojima će pokušati da osvoje glasove stručnog žirija, ali i srca publike, koja će im darovati "Zlatnu trubu", koju su "Večernje novosti" već na trećem Saboru osnovale i do danas je dodeljuju.

- Ovo je drugi put da učestvujemo u seniorskoj konkurenciji na takmičenju u Guči - rekao je za "Novosti" Kristijan Trajković, koji će probati da sa zahtevnom pesmom "Pšeničice, sitno seme" i kolom "Romska svita" obori žiri s nogu.

- Dobro smo se pripremili i očekujemo neku nagradu, meni bi, iskreno, puno značila "Prva truba", jer je to san svakog trubača. Ranije sam u omladinskoj konkurenciji osvojio nagradu, ali je ipak ovo takmičenje sada najvažnije.

Orkestar Dejana Petrovića nagradu našeg lista dobio 2010. Foto N. Fifić

Trubački orkestar Željka Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja prvi put će se ove godine popeti na binu stadiona kraj Bjelice, odakle su se u trubački svet vinula najveća imena, poput Bobana Markovića, Slobodana Salijevića, Miće Petrovića, Svetozara Lazovića, Fejata Sejdića... Vele nam da imaju tremu, ali da su ipak spremni da izađu na megdan ostalim trubačima.

- Spremamo se skoro pola godine za Sabor - kazao je Aleksandar za naš list.

- Pesmu "Moj Milane" i kolo "Dubočanka" smo odlično navežbali i nadamo se nekoj od nagrada. Zato i dolazimo na Sabor, jer svaka nagrada sa Sabora znači za dalju karijeru.

Dosadašnji dobitnici "Zlatne trube" su trubači koji su proneli glas srpske trube na sve strane sveta. Mnogi od njih su postali majstori trube, poput Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića, Dejana Jevđića...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu