SKUPLJAJU PARE DA JELENA KARLEUŠA NE PEVA? Polemike o nastupu poznate folkerke na „Roštiljijadi“ u Leskovcu

Игор Митић
Igor Mitić

20. 07. 2022. u 21:17

Nema ni jedne „Leskovačke roštiljijade“, ali ni drugih manifestacija na kojima se pojavljuju poznata imena sa estrade, a da se pred njihovo održavanje u javnosti ne rasplamsa polemika o tome ko nastupa, za koliko para i mogu li ta sredstva da budu potrošena na bolji način od planiranog.

СКУПЉАЈУ ПАРЕ ДА ЈЕЛЕНА КАРЛЕУША НЕ ПЕВА? Полемике о наступу познате фолкерке на „Роштиљијади“ у Лесковцу

Foto: Instagram

Prošle godine je bila sporna Svetlana Ceca Ražnatović, a ove Jelena Karleuša. Čim je gradonačelnik Goran Cvetanović najavio da će popularna JK svojim koncertom, 22. avgusta, otvoriti tradicionalni festival roštilja krenula je diskusija o tome da li je to pravi način da se potroše sredstva iz gradskog budžeta.

Karleušin nastup koštaće 20.000 evra, a nadležni su istakli da je to mnogo manje novca u odnosu na honorar koji su tražile pojedine njene, jednako popularne, kolege.

Prošle godine Leskovčani su pokrenuli peticiju da se novac isplaćen Svetlani Ražnatović, koja je takođe nastupila prve večeri turističko-privredne manifestacije sa tradicijom dugom 32 godine, preusmeri za lečenje bolesne dece, dok će ove navodno biti pokrenuta inicijativa da Leskovčani, svojim prilozima, prikupe iznos ugovorenog honorara kako bi ga ponudili Karleuši, ali da ne peva u gradu na Veternici! Ako bi ona odbila ovu ponudu prikupljeni novac bi bio uplaćen u humaniratne svrhe.

Foto: I.Mitić

- Iza ovakvih polemika i predloga oduvek je stajala politika. Uvek ima onih koji od svega pokušavaju da naprave skandal, a u tome im svesrdno pomažu mediji kao što to je to bio slučaj i u vreme bivše vlasti kada je nastup Gorana Bregovića u jednoj od novogodišnjih noći danima punio novine, a i tada se predlagalo da se njegov honorar usmeri ka siromašnima ili bolesnima – pričaju pojedini Leskovčani koji se sećaju „slučaja Bregović“ uz poentu da su ovakvi događaji „ko stvoreni za jeftinu demagogiju“.

NE PEVA MESU NEGO LjUDIMA

Karleuši je zamereno što, kao vegetarijanac i zaštitnica životinja, nastupa na „sajmu roštilja“ na šta je ona odgovorila da ne peva mesu nego ljudima. Kako nezvanično saznajemo, ove godine na „Roštiljijadi“ će pevati i Vesna Zmijanac i Goca Tržan, dok će „Riblja čorba“ imati priliku da ponovi svoj fantastičan nastup od pre nekoliko godina.

Iza toga se zvanično krije želja da zabavni program na „Roštijadi“ bude kvalitetniji, „kulturniji“ i, ako je moguće, jeftiniji. U Turističkoj organizaciji Leskovca(TOL), međutim, ističu da su Leskovčani i njihovi gosti poslednjih nekoliko godina imali priliku da uživaju u nastupima najvećih estradnih imena, a da o ispravnosti njihove odluke svedoči velika posećenost koncerata narodne, zabavne i rok muzike.

- Trudimo se da zadovoljimo različite ukuse i do sada smo uspevali u tome. Navikli smo na ovakve kritike, ali na sve to najbolji odgovor daju posetioci koji, po pravilu, ispune koncertni prostor do poslednjeg mesta. Uveren sam da će tako biti i ovog puta – kaže Nebojša Kocić, direktor TOL-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega