U RUMUNIJI JE ČUVALO 120 POLICAJACA: Lepa Brena počasna građanka Berzaske, stigla jahtom, dočekala je deca sa pogačom i cvećem (FOTO/VIDEO)

V. N.

18. 07. 2022. u 20:36

NAJVEĆA jugoslovenska folk zvezda Lepa Brena (61) održala je, posle skoro 40 godina, koncert u Rumuniji, na "Balkan festivalu" u Berzaski, i tom prilikom je postala počasna građanka tog rumunskog grada.

У РУМУНИЈИ ЈЕ ЧУВАЛО 120 ПОЛИЦАЈАЦА: Лепа Брена почасна грађанка Берзаске, стигла јахтом, дочекала је деца са погачом и цвећем (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Instagram

 Berzasku je stigla jahtom, dočekala su je deca u narodnoj nošnji sa pogačom, kao i aplauzi i cveće okupljenih građana. Brenu je čuvalo čak 120 policajaca, a ona se prisetila prvog koncerta na stadionu u Temišvaru, 1984, koji je izazvao opštu pometnju među Rumunima.

Zato je tadašnji predsednik Nikolae Čaušesku morao na ulice da izvede policiju, vojsku i tenkove, kako ne bi došlo do haosa. Tada je Breni zabranjeno da nastupa u Rumuniji, kako narod ne bi došao u opasnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

- Sve ovo me podseća na davnu '84, kada su me ljudi dočekali bacajući cveće na mene, gde god da sam prošla - izjavila je pevačica, na ceremoniji proglašenja počasne građanke Berzaske. - Tada je vladala porodica Čaušesku i narod je jako teško živeo, ali sam im dala ono što sam mogla - moju pesmu i ljubav. Nikada neću zaboraviti kada je Čaušesku zabranio da pevam u Rumuniji, jer mu nikako nije bilo jasno da jedna pevačica može da bude jača i veća od jednog predsednika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)