POLA LICA MU PARALIZOVANO: Kanadski pop pevač DŽastin Biber otkazao nastupe zbog neugodnog virusa

V. N.

11. 06. 2022. u 22:30

POPULARNI kanadski pevač Džastin Biber objavio je da boluje od virusa koji mu je paralizovao polovinu lica, zbog čega je morao da otkaže neke od nastupa kako bi se posvetio oporavku.

ПОЛА ЛИЦА МУ ПАРАЛИЗОВАНО: Канадски поп певач Џастин Бибер отказао наступе због неугодног вируса

Foto EPA

U videu koji je objavio na Instagramu, 28-godišnji Biber je rekao da mu je dijagnostikovan Remzi-Hantov sindrom, koji je pogodio živce uha i lica. Pevač koji je svojevremeno bio najveća tinejdžerska zvezda, opisao je u snimku da njegovo desno oko uopšte ne trepće.

- Ne mogu da se nasmejem na ovoj strani lica, nozdrva se ne miče. Dakle, ova strana lica mi je potpuno paralizovana - objasnio je Džastin.

Naveo je da trenutno fizički nije u stanju da odradi planirane nastupe i da izvodi vežbe za lice, kako bi se što pre oporavio.

- Sve će ponovo biti u redu, pitanje je vremena, samo što ne znamo tačno koliko - poručio je.

Džastin Biber je postao slavan već sa 13 godina i ubrzo postao globalna pop zvezda. Dva puta je osvojio nagradu Gremi, od ukupno 22 nominacije.

Remzi-Hantov sindrom, poznat i kao očni zoster, jeste virusna infekcija koja se javlja kada infekcija herpes zosterom zahvati facijalni živac. Remzi-Hantov sindrom je obično povezan sa crvenim osipom i plikovima na području uha ili ušne školjke, a ponekad i na nepcu ili jeziku.

Herpes zoster nastaje zbog reaktivacije varičela zoster virusne infekcije. Faktori koji utiču na pojavu ovog stanja su starija životna dob, HIV infekcija, maligna oboljenja, imunosupresivna terapija, težak psihički ili fizički napor.

Osim bolnog osipa herpes zostera, Remzi-Hantov sindrom može da dovede do facijalne paralize i gubitka sluha u uhu koje je pogođeno infekcijom. Dakle, virus inficira facijalni živac koji ontroliše mišiće lica.

@justinbieber

IMPORTANT PLEASE WATCH. I love you guys and keep me in your prayers

♬ original sound - Justin Bieber

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna