OGLASILA SE AMBER HERD NAKON PRESUDE: "Razočaranje je nemoguće opisati" (FOTO)

Novosti online

01. 06. 2022. u 22:30

GLUMICA Amber Herd se oglasila danas putem svog instagram profila, ističući da je razočarana presudom na suđenju protiv njenog bivšeg supruga, glumca Džonija Depa.

ОГЛАСИЛА СЕ АМБЕР ХЕРД НАКОН ПРЕСУДЕ: Разочарање је немогуће описати (ФОТО)

Foto EPA

- Razočaranje koje danas osećam nemoguće je opisati. Slomljena sam što hrpa dokaza nije bila dovoljna da se suprotstavi neizmernoj moći i uticaju mog bivšeg muža. 

Još više sam razočarana zbog značenja koje ova presuda ima za druge žene. Ovo je nazadovanje. Sat se vraća unazad, u vreme kada su žene koje su odlučile da progovore bile javno osramoćene i ponižene. Odbačena je ideja da nasilje nad ženama treba da se shvati ozbiljno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amber Heard (@amberheard)

Verujem da su Džonijevi advokati uspeli da ubede porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i da zanemari dokaze koji su bili toliko ubedljivi da smo pobedili u Velikoj Britaniji.

Tužna sam što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam izgleda izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka – da govorim slobodno i otvoreno - napisala je glumica na svom instagram profilu.

Na suđenju povodom tužbi Depa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Herd, koja je tvrdila da ju je Dep fizički i seksualno napao u više navrata, porota je odlučila u korist glumca po tri tačke opružnice.

Porota je, nakon što je utvrdila da je Herd klevetala svog bivšeg supruga u članku "Vašington posta" iz 2018. Depu dodelila 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade, preneli su američki mediji.

Sud je, takođe, odlučio u korist Herd po jednoj tački optužnice, dodelivši joj odštetu od dva miliona dolara, naveo je "Vašington post''''.

Uprkos tome što je porota dodelila Depu 15 miliona dolara, sudija je smanjio kaznenu odštetu na maksimalnih 350.000 dolara. Dep će sada ukupno dobiti samo 10.350.000 dolara.

Džoni Dep nije bio prisutan u sudnici, već je čitanje presude pratio iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Dep (58) je tužio Herd (35) pred sudom u Virdžiniji i tom prilikom tražio 50 miliona dolara odštete zbog ranijeg autorskog teksta u kojem je iznela tvrdnju da je žrtva porodičnog nasilja.

Glumac je negirao bilo kakvo zlostavljanje.

Herd je, međutim, uzvratila tužbom i tražila je kontraodštetu od 100 miliona dolara.

Proces je izavao veliku pažnju svetske javnosti, a društvene mreže postale su poligon za govor mržnje obožavatelja obe strane.

Podsetimo, Amber Herd je 2018. u Washington Postu objavila članak pod naslovom "Progovorila sam o seksualnom nasilju – i suočila se s gnevom naše kulture". Zbog tog je članka, što su pokušali da dokažu Depovi advokati, glumcu nanesena šteta zbog pogrešne slike zlostavljača koja se o njemu stvorila u delu javnosti, a zbog čega je izgubio i brojne glumačke angažmane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)