Oglas
· · Komentari: 11

UKRAJINA JE POBEDNIK EVROVIZIJE 2022: Konstrakta osvojila 5. mesto! (VIDEO)

NAJVEĆE muzičko takmičenje na svetu, "Pesma Evrovizije 2022" je završeno a pobedu ovogodišnjeg takmičenja odnela je Ukrajina.

1652564965_profimedia-0691359607.jpg
Foto: profimedia
Oglas

Konstrakta je zauzela 5. mesto, nakon što su saopšteni glasovi publike i žirija. Konstrakta je, posle glasanja žirija, bila na 11. mestu, a od publike je dobila 225 poena, te završila takmičenje na petoj poziciji.

Pesma pobedika - Ukrajine

12:04

Počelo je glasanje žirija

Holandija je prva na redu za glasanje, 12 poena dali su Grčkoj. San Marino 12 poena dao je Španiji. Severna Makedonija 10 poela dala je Srbiji, a 12 poena Španiji. Malta je 12 poena dala Španiji. Ukrajina je 12 poena dala Velikoj Britaniji. Albanija je Italiji dala 12 poena. Estonija je Švedskoj dala 12 poena. Azerbejdžan 12 poena daje Velikoj Britaniji Portugal je Srbiji dao 3 poena, a 12 poena Španiji. Nemačka je 12 poenal dala Velikoj Britaniji. Belgija 4 poena daje Srbiji, a 12 poena Velikoj Britaniji. Norveška je 12 poena dala grčkoj.  Izrael 12 poena daje Švedskoj.  Poljska je Ukrajini dodelila 12 poena. Grčka Azerbejdžanu daje 12 poena. Moldavija je Ukrajini dala 12 poena. Bugarska Grčkoj daje 12 poena. Island 12 poena daje Švedskoj. Kipar Srbiji daje 4 poena. Letonija 12 poena daje Ukrajini. Španija Srbiji daje 6 poena, a Azerbejdžanu 12. Švajcarska 12 poena daje Grčkoj. Danska takođe Grčkoj daje 12 poena. Francuska 12 poena daje Velikoj Britaniji. Jermenija Španiji daje 12 poena. Crna Gora 12 poena daje Srbiji. Rumunija 12 poena daje Ukrajini. Irska Srbiji daje 5 poena, a Španiji 12 poena. Slovenija Srbiji daje 6 poena, Italiji 12. Gruzija je 12 ponela dala Velikoj Britaniji. Hrvatska 12 poena daje Srbiji.

12:17

Iz Srbije se javlja Dragana Kosjerina. Srbija 12 poena daje Azerbejdžanu

Litvanija 12 poena daje Ukrajini, a jedan poen Srbiji. Austrija 12 poena daje Velikoj Britaniji. Finska 7 poena daje Srbiji, a 12 poena Švedskoj. Velika Britanija Srbiji daje 1 poena, a 12 poena Švedskoj. Švedska 4 poena daje Srbiji, a 12 poena Španiji. Australija je 8 poena dala Srbiji, a 12 poena Španiji. Italija je Srbiji dala 4 poena.

00:00

Glasanje je završeno. Sabiraju se glasovi stručnog žirija i glasova publike. Zbir će dati pobednika Evrovizije.

23:46

Nastup Mike

Svetski popularni pevač Mika vodio nas je kroz takmičenje "Pesma Evrovizije" u ulozi voditelja, a sada je Mika uzeo mikrofon u ruke i otpevao nekoliko pesama. Publika je ovo pozdravila ovacijama, oduševljena jer može da ga čuje.

23:23

Nastup prošlogodišnjih pobednika, gurpe Moneskin. Večeras su prvi put zvanično predstavili pesmu "Supermodel"

23:15

Voditeljski trio proglasio početak glasanja.

23:14

Veče zatvara Estonija

Dinamičan nastup imao je Stefan. Inače ovaj pevač proglašen je za najseksipilnijeg muškarca godine u Estoniji.

23:08

Konstrakta pobrala sve aplauze

Ana Đurić Konstrakta, predstavila je večeras Srbiju pod rednim brojem 24. Kao i tokom polufinalne večeri Anu je sve vreme pratio gromoglasni aplauz publike. Na smaom početku večeri osvojila je prestižnu nagradu za najbolji nastup na Evroviziji.

23:05

Ohman predstavnik Poljske

Ohman potiče iz muzičke porodice. NJegov deda, Veslav Okman, je međunarodno priznati operski tenor.

22:57

22. po redu nastupila Velika Britanije

Najplaćeniji britanski muzičar na društvenoj mreži Tik Tok, Sem, nastupa kao predstavnik Velike Britanije. Ima čak 12,4 miliona pratilaca na TikTok-u.

22:55

Laura Pausini izvela tokom pauze pesmu Volare. Publika peva sve vreme sa njom.

22:50

Interesantan nastup predstavnika Australije

Ispred ove zemlje nalazi se  Šeldon. NJegova odeća u kojoj nastupa teška je čak 40 kilograma.

22:46

20. nastupila Švedska

Kornelija Jakobs predstavnica je Švedske. Prema kladionicama trenutno je na drugom mestu za pobedu.

22:41

Moldavija donosi brz ritam

Bend iz Moldavije donosi dinamiku nakon niza sporijih pesama. Ovi momci spajaju tradicionalno i moderno. Pesmu su objavili još prošle godine kada se proslavilo pokretanje železničke rute od Kišinjeva do Bukurešta.

22:37

Veče se nastavlja u mirnim tonovima

Osamnaesti po redu nastupa Island. Predstavnice ove severne zemlje pevaju na maternjem jeziku.

22:33

Dinamična balada od predstavnice Grčke

Amanda peva baladu u kojoj govori o raskidu ljubavne veze. Veći deo života ova pevačica provela je u Norvepkoj gde se preselila kada je imala osam godina.

22:28

Golman ispred Belgije

Žeremijeva muzička karijera ide paralelno sa njegovom karijerom rpofesionalnog fudbalera.

22: 24

Na sceni Azerbejdžan

Azerbejdžan na ovogodišnjoj Evroviziji predstavlja Nadir Rustamil.

22:21

Nastupa Litvanija sa baladom

Litvanska predstavnica, Monika Liu, pevala je o emocijama. NJena numera je na litvanskom što se dešava nakon 20 godina.

22:12

Predstavnici Nemačke

Nemačka je išla direktno u finale Evrovizije. Ispred svoje zemlje nastupio je Malik Haris.

22:08

Nastupaju favoriti

Spoj tradicionalnih i modernih nota od predstavnika Ukrajine. Ukrajinu na ovogodišnjoj evroviziji predstavlja orkestar "Kaluš". Prema kladionicama Ukrajina je glavni favorit za pobedu.

22:04

Balada iz Holadnije

S 10, nadimak je Stiena den Holanderapevača. Ona je reper i tekstopisac. Prvi put od 2010. holandski jezik je na evrovizijskog sceni.

22:00

Španiju predstavlja vatrena Šanel

Šanel je imala eksplozivan nastup i pokupila brojne ovacije publike. Šanel je glumila u produkcijama Kralj lavova, Flashdance, Telohranitelj i Mamma Mia, takođe je i zvezda brojnih telenovela u Španiji, pa je unela pravu dramu na sceni.

21:57

Pesma domaćina, Italije

Pesma kojom Italijani predstavljaju ove godine zove se Brividi, a izvode je Mahmood i Blanco. NJihova pesma odabrana je na ovogodišnjem San Remu.

21:48

Jermenska predstavnica sa baladom

Roza Lin govori o izlasku iz ličnog zatišja kroz emotivnu baladu.

21:42

Nastupa Norveška

Predstavnici norveške su veoma tajanstveni, sve vreme su pod kostimima. Tokom takmičenja otvoreno su podržali naši predstavnicu, Konstraktu.

21:38

Na sceni francuska predstavnica

Veoma interesantan nastup. Pesma Fulenn zasnovana je na drevnom mitu iz Bretanje, dela francuske odakle potiče predstavnica, a pesmu i peva na bretanjskom što sve čini još zanimljivijim. 

21:35

Emocije od predstavnika Švajcarske

Marijus predstavlja Švajcarsku večeras. Zanimljivo je to da je ovaj pevač postao svestan svog vokalnog talenta tokom služenja vojnog roka u švajcarskoj vojsci. Večeras je publici u Torinu i širom sveta otpevao baladu.

21:30

Brza numera iz Finske

Finsku predstavlja bend The Rasmus, sa numerom  „Jezebel“, koju je napisao Dezmond Čajld, poznati tekstopisac koji je tokom karijere pisao i za Kiss i Aerosmith.

21:24

Balada iz Portugalije

Predstavnica Portugalije pevačica Maro nastupa sa kompozicijom Saudade, saudade. Pesma je balada, a napisala ju je u sećanje na svog deku koji je preminuo.

21:22

Latino zvuk predstavnika Rumunije

Rumuniju predstavlja pevač umetničkog imena VRS koji je nekada bio plesač. Veći deo pesme je na engleskom, a zanimljivo je to da je refern na španskom. Pesma ima latino ritam I govori o zabranjenoj ljubavi koja opstaje uprkos svim naporima okruženja da je ospori.

21:18

Veče otvorila Češka

Pevačica Dominika Haškova predstavlja večeras svoju zemlju. Imala je brz nastup koji su sve vreme pratile ovacije publike.

21:10

Defile zastava

Svi predstavnici su prošetali binom sa zastavama. Konstrakta pokupila brojne ovacije publike.

Foto: printscreen, rts

21:00

Počelo finale Pesme Evrovizije 2022

Domaćini Pesme Evrovizije 2022, Alesandro Katelan, Laura Pausini i Mika, poželeli su publici širom sveta dobrodošlicu.

Paula Pausini je otvorila nastup pesmom promenivši nekoliko odevnih kombinacija.

Foto: printscreen, Eurovision Song Contest, Uou Tube

20:50

Konstrakta dobila nagradu za najbolji nastup

Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta je uoči finalne večeri "Pesme Evrovizije" dobila nagradu "Marsel Bezanson" za najbolji umetnički nastup na ovogodišnjem takmičenju u Torinu. Nagrada nosi ime po idejnom tvorcu "Pesme Evrovizije".

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas