OTAC GA IZBACIO IZ KUĆE ZBOG FAKULTETA: Manda se snalazio godinu dana - spavao kod prijatelja i devojke

Novosti online

05. 05. 2022. u 20:09

MILORAD Mandić Manda bio je jedan od najvoljenijih srpskih glumaca, koji je nakon završene srednje radio kao tehnolog.

ОТАЦ ГА ИЗБАЦИО ИЗ КУЋЕ ЗБОГ ФАКУЛТЕТА: Манда се сналазио годину дана - спавао код пријатеља и девојке

Foto: Printskrin Youtube

Iako je često naglašavao da je imao lepo detinjstvo, i da mu, uprkos činjenici da je otac bio jedini zaposleni, ništa nije nedostajalo, piše "Blic".

Mandin otac je želeo da on upiše zanat, kako bi lakše pronašao posao, a on je nakon mature u srednjoj elektrotehničkoj školi otišao na odsluženje vojnog roka u Osijek i Vukovar.

Nakon toga je upisao Elektrotehnički fakultet i počeo da radi u firmi "Termovent" kao konstruktor tehnolog u Birou za automatiku.

Pošto su predavanja i vežbe zahtevali veliku posvećenost, a on zbog posla nije mogao sve da isprati, napustio je fakultet. Otprilike u isto vreme postao je član Dramskog eksperimentalnog studija amaterskog pozorišta. Tu je zavoleo glumu, pa je odlučio da upiše organizaciju na Fakultetu dramskih umetnosti.

U poslednjem trenutku je odlučio da ipak pokuša da upiše glumu pa je zamolio svog prijatelja reditelja da mu pomogne pri izboru tekstova za prijemni ispit.

Ušao je u uži izbor, a na kraju je i primljen u klasu profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim u klasi su bili Vesna Trivalić, Vesna Stanojević, Duda Stojanović, Branka Pujić, Mirjana Joković, Dragan Bjelogrlić, Srđan Žika Todorović, Slobodan Boda Ninković i drugi. Bilo ih je ukupno 12.

Iako je primljen na Akademiju, izbačen je iz kuće. Razlog za to ogleda se u činjenici da je zbog glume napustio posao kojim je doprinosio kućnom budžetu, a njegovu odluku da se posveti umetnosti otac je doživeo kao neodgovornost. Godinu dana je živeo kod prijatelja i devojaka, spavao je i na Akademiji i u pozorištu.

Još kao student počeo je da snima na televiziji i igra manje uloge u filmovima, pa je zahvaljujući honorarima uspevao da pomogne roditeljima i vrati se kući.

Poslednja uloga koju je odigrao bila je Kapetan Kuka u predstavi "Petar Pan" na sceni Pozorišta "Boško Buha". Tog 15. juna 2016. godine Manda je na scenu izašao u kostimu, ali nije uspeo da odigra predstavu do kraja. Doživeo je srčani udar i preminuo na bini.

(Blic)

BONUS VIDEO - Unuk Cece Ražnatović nasmejao sve kada je pevačicu nazvao baba Cecom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)