"BESMRTNA PESMA" PREPUNA EMOCIJA: Nikola Rokvić oduševio kompozicijom na stihove velikog Mike Antića

V. N.

28. 02. 2022. u 13:02

PEVAČ Nikola Rokvić predstavio je na "Jutjubu" novu kompoziciju "Besmrtnu pesmu" na stihove velikog pesnika Mike Antića, za koju tvrdi da je najozbiljnija u njegovoj karijeri.

БЕСМРТНА ПЕСМА ПРЕПУНА ЕМОЦИЈА: Никола Роквић одушевио композицијом на стихове великог Мике Антића

Foto Instagram/nikolarokvic

- Imao sam čast da sarađujem sa Dudom Bezuhom i drugim istaknutim muzičarima na ovoj pesmi - rekao je Nikola.

- Ona je zaista vanvremenska i verujem da će se mnogi pronaći u njoj. Hvala svima koji su učestvovali u stvaranju ovog dela. Posebnu zahvalnost dugujem velikom Miroslavu Miki Antiću i njegovoj divnoj porodici koja mi je pružila šansu da kao nikada uživam pevajući ove besmrtne reči. I, kako Mika kaže: "Nemoj da budeš tužan. Raduj se!"

Foto Instagram/nikolarokvic

Sin pokojnog pevača narodne muzike Marinka Rokvića je veoma radostan zbog mnogobrojnih pozitivnih komentara i reakcija na ovu divnu numeru, koji su stigli za samo jedan dan od premijere.

- Mnogo je iskušenja i prepreka da se čovek u današnje vreme bavi nečim što možda i nije u trendu, što nije na prvu loptu, ali, ipak, prave stvari i vrednosti nađu put do ljudi - smatra Rokvić. - Svi smo mi u brzini ovog čudnog vremena, ali smo i dalje zadržali emocije i duh. To nas spaja. Ja ću se truditi da istrajem u lepom, jer svi mi zajedno to zaslužujemo. Kako kaže gospodin Cane: "Ko izdrži, taj će da blista! I sebe i druge!"

Foto Vikipedija

Podsetimo, "Besmrtna pesma" počinje stihovima "Ako ti jave: umro sam a bio sam ti drag, možda će i u tebi odjednom nešto posiveti. Na trepavicama magla. Na usni pepeljast trag. Da li si ikad razmišljao o tome šta znači živeti?" Kada je veliki pesnik Mika Antić, koji je pisao i za decu i za odrasle, preminuo, na Novom novosadskom groblju 26. juna 1986. godine ispratilo ga je više od 10.000 ljudi. Njegova poslednja želja bila je da mu pročitaju "Besmrtnu pesmu" i odsviraju "Pira mande korkoro" kada ga budu sahranjivali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)