"ĆILIM" KAO NOVI SEVDAH: Sarajevska "Divanhana" objavila singl za jubilej - desetogodišnjicu rada

V. N.

21. 12. 2021. u 11:29

SEVDAH bend "Divanhana" objavio je, na desetogodišnjicu rada, novu autorsku pesmu "Ćilim".

ЋИЛИМ КАО НОВИ СЕВДАХ: Сарајевска Диванхана објавила сингл за јубилеј - десетогодишњицу рада

Foto promo

Tekst za numeru napisao je Samir Šojko, a datira još iz sredine devedesetih godina, kada se na obalama Miljacke rodilo nekoliko romantičnih stihova, uz prepoznatljivu dozu bosanskog humora.

Muziku za "Ćilim" potpisuje čak devet autora, a svoj doprinos, osim članova "Divanhane", dao je i popularni austrijski bend "Ruskaja".

- Već dugo godina, negde skriven u džepu od odeće za koncert, stajao je Samirov tekst koji smo dobili u amanet od gospođe Enise Hajdarević Šojko - kaže pijanista sarajevskog benda Neven Tunjić.

- Tekst pisan sredinom devedesetih, pričao je romantičnu priču koja svojom lepotom i notom šaljivosti, prkosi jednom teškom vremenu kog su proživljavali Sarajke i Sarajlije. Baš tad, tokom pranja ćilima na obalama Miljacke, rađao se neki novi sevdah, koji smo želeli da podelimo sa celom planetom.

U "Ćilim" su svoje note utkali i trubač Rok Nemanič, frulaš Goran Bojčevski, kao i tamburaši Ivan Bobinac i Ivan Josipović. Pevačica "Divanhane" Šejla Grgić poručuje da je "Ćilim" za njih glasnik jednog novog vremena, koje će probuditi samo ono dobro u ljudima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024