U nasleđe nam je ostavio hitove koji se i danas rado slušaju, a na njegovom grobu uklesane su reči zbog kojih će i najtvrđa srca pustiti suzu.

Kada je sahranjen, na njegovom nadgrobnom spomeniku uklesani su stihove pesme koju mu je posvetila drugarica Suzana, a koju mnogi navode kao inspiraciju za naziv benda. Nikada nije otkriveno zbog čega su za njega bili toliko posebni.

"Svako od nas neku svoju priču ima što u tami tišti, a puteve bira samo kad je hladno, kad umori zima, slutimo je tužni na krilu leptira", glase ovi prelepi stihovi.

Foto: V. Danilov

 

Bend "Poslednja igra leptira" Neša je osnovao 1979. sa drugarima iz komšiluka. I pre prvog albuma samo u Beogradu su imali više od 200 nastupa.

Grupa se proslavila pesmama kao što su "Jeleni umiru sami", "Grudi balkanske", "Dečko, hajde 'oladi", "Srce od meda"... Neša se razboleo iznenada, dobio je tumor koji lekari nisu otkrili na vreme i koji je potom metastazirao na pluća i mozak. Iako je posle prve operacije izgubio kosu, nastavio je da nastupa sa šeširom na glavi.