OTKRILA SAM MALO JELENE U SEBI: Kristina Jovanović Kika o ulozi u "Igri sudbine"

MARINA JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

22. 11. 2021. u 12:51

GLUMICU i pevačicu, Kristinu Jovanović Kiku (28), zapamtili smo kao Maju, ćerku Nikole Bogdana (Filip Juričić) u seriji "Prava žena", buntovnu Beti u "Istinama i lažima", a lane se oprobala i kao voditeljka emisije "Tri boje zvuka" (RTS). Već dve godine gledamo je kao simpatičnu Jelenu u telenoveli "Igra sudbine" (Prva, 20.00), scenariste Žarka Jokanovića, čije se snimanje nastavlja u decembru.

ОТКРИЛА САМ МАЛО ЈЕЛЕНЕ У СЕБИ: Кристина Јовановић Кика о улози у Игри судбине

Kristina Jovanović Kika / Foto V. Danilov

- Jelena je staloženija, jer sada ima čoveka koji je voli i koga ona voli. Njih dvoje otkrivaju kako da funkcionišu jedno s drugim. Za razliku od Beti, Jelena mi uopšte nije bila jasna. Onda sam se setila da sam jednom upoznala devojku sličnu njoj, što mi je pomoglo da iznesem njen lik. Otkrila sam da imam malo Jelene u sebi - kaže, za "Novosti", Kristina Jovanović, koja smatra da je popularnosti serije svakako doprineo i period emitovanja.

- U njoj se, takođe, pojavilo mnogo mladih, novih lica, a publiku je sačuvalo i to što skoro svaki gledalac može da se poveže sa barem jednim likom ili situacijom u seriji. Posebno mi je drago što se u njoj ne promovišu vulgarnost i nasilje, već dobrota, empatija i ljubav.

Naša sagovornica, koja je za ulogu Aje u nagrađivanom filmu "Rezi", Koste Đorđevića, ovenčana nagradom za "Najbolju glumicu" na filmskom festivalu Evolution Mallorca, krajem avgusta je snimila film, pod radnim nazivom "Frka", reditelja Svebora Mihaela Jelice. Ipak, Kika nije oduševljena što se danas popularnost meri i brojem "lajkova" na društvenim mrežama.

- "Instagram" u meni budi napetost i nervozu, jer treba da gledam koliko "lajkova" imam i u koliko sati sam "okačila" sliku. Nismo ni svesni posledica ove ubrzane digitalizacije i nedostatka pravih odnosa na kojima mora da se radi, da slušaš drugog čoveka, da osetiš da li je on dobro ili ne. Plašim se da ne zaboravimo da smo svi ljudi i da niko nije vredniji ili manje vredan, zbog profila na društvenim mrežama.

MUZIKA JE ZA MENE SLOBODA I SREĆA

KRISTINA Jovanović je sa svojim bendom "Kika", u novembru objavila i spot za pesmu "U mraku", kao i snimak istoimene numere sa prvog nastupa uživo na Arsenal festu 2021.

- Muzika je za mene mesto slobode i sreće, jer kada pišem, sviram ili pevam pesmu, ne razmišljam o tome kako će to da zvuči, nego se samo prepuštam tome što radim. To je moj čardak ni na nebu ni na zemlji - kaže Kristina Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)