INCIDENT NA FESTIVALU: Branislav Lečić saopštio - Alisa Stojanović zbog Danijele Štajnfeld napravila scenu posle predstave

Novosti online

20. 11. 2021. u 10:12

GLUMAC Branislav Lečić oglasio se saopštenjem pod naslovom "Alisa u zemlji čuda" posle incidenta na festivalu u Brčkom.

ИНЦИДЕНТ НА ФЕСТИВАЛУ: Бранислав Лечић саопштио - Алиса Стојановић због Данијеле Штајнфелд направила сцену после представе

Foto: V. Danilov

Saopštenje Branislava Lečića prenosimo u celosti.

Sinoć se desila neprijatna scena na pozorišnom festivalu u Brčkom, gde sam trenutnno kao član žirija. Posle predstave Ateljea 212, izašla je rediteljka Alisa Stojanović ispred glumaca i rekla kako su saznali da sam ja u žiriju i kako ne žele da ih ja ocenjujem, jer „napadam grupu medija i optužujem njihovu koleginicu Danijelu Štajnfeld“.

Posle ovoga, napisao sam Alisi poruku, jer sam je voleo i cenio, kao reditelja i osobu. Rekao sam joj kako je to čudno da postoji samo jedna opcija, da sam kriv, a ne postoji opcija da je Danijela lagala. I to bez obrzira na pravosnažnu odluku o odbacivanju krivične prijave i brdo dokaza koji ne samo da pokazuju da nema elemenata da sam učinio to za šta me je optužila, već pokazuju da nisam učinio i da nikako nisam mogao ni da budem u društvu Danijele Štajnfeld 7. Maja 2012. Od 20 časova na dalje. Tada sam dokazano igrao predstavu u JDP-u. Alisa i ostali koji i dalje podržavaju tezu da sam kriv, apsolutno preskaču ovu osnovnu činjenicu. Pitao sam u poruci Alisu da li su to sloboda i demokratija za koju se ona zalaže. Poslala je odgovor: „Od Lečića?“, na šta sam joj odgovorio da bih joj rado ustupio ceo spis predmeta na uvid, ali da se plašim da njoj istina nije bitna. Na to mi više ništa nije odgovorila. Ne želi da vidi dokaze, ne želi da čuje činjenice, da je želela mogla je deo dokaza iz spisa da vidi i u medijima ili da od mene dobije kompletan spis. Ali ne. Ni ona takođe ne želi istinu ni dokaze, već želi da bude deo takozvane elite koja predstavlja lažne borce i borkinje za ljudska prava, pri tome kršeći ista, na ovakav način.

Da se vratim na njene reči javno iznete “da napadam grupu medija” I “da otpužujem Danijelu”… Zamena teza. Mene je napala grupa medija u stravičnoj kampanji koja je trajala punih 5 meseci u punom intenzitetu, a nastavila i posle, evo 3 meseca, nakon službene odluke tužilaštva.

Ne, ne optužujem Danijelu. Opet obrnuto. Ona je mene optužila javno, a i krivično prijavila policiji i tužilaštvu. Ja se branim.

Da li mi treba oduzeti pravo i da se branim posle svih napada i optužbi koje su pljuštale na moj račun mesecima nemilosrdno, dok sam ćutao i čekao da sve zvanično bude završeno? Ne, neću ćutati ni ostati ravnodušan, jer su i pravda i istina i pravo na mojoj strani. Šta je na strani vas koji želite da postanete glasni aktivisti i borci na moj račun, iako znate da nisam kriv? Ima sigurno nešto što je uz vas, ali pravo i istina nisu, to je sigurno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna