SVAĐAMO SE U SERIJI, NE MORAMO KOD KUĆE: Kristina Savić o Olgi u "Igri sudbine" i saradnji sa suprugom

Marina JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

12. 11. 2021. u 11:33

SOLISTKINjU i glumicu Pozorišta na Terazijama Kristinu Savić odnedavno gledamo u ulozi zavodljive manipulantkinje Olge u seriji "Igra sudbine" (Prva, 20.10). Ovaj lik je, kako kaže, po karakteru suprotan onima koje je do sada igrala, zbog čega joj je bilo zanimljivije i izazovnije da ga oživi.

СВАЂАМО СЕ У СЕРИЈИ, НЕ МОРАМО КОД КУЋЕ: Кристина Савић о Олги у Игри судбине и сарадњи са супругом

Foto V. Danilov

- To je žena koja je omanula na skoro svim poljima, naročito na emotivnom planu i primorana je da preduzima očajničke poteze koji dovode do teških i neprijatnih događaja za ljude oko nje - priča za "Novosti", Kristina Savić, koja sa suprugom i kolegom Vladanom Savićem, deli kadar u "Igri sudbine". - Najzanimljiviji mi je odnos naša dva lika. Često nas kolege pitaju da li nam je brak skladniji od kako se svakodnevno svađamo u seriji.

* Ova uloga, koju je Žarko Jokanović napisao specijalno za vas, prvi vam je angažman u nekom TV ostvarenju...

- Prilika koju mi je pružio Žarko, a onda i producentkinja Svetlana Drinjaković je nešto na čemu ću im večno biti zahvalna. Dobila sam vrlo važnu i za igru zahvalnu ulogu, i to u trenutno najgledanijoj seriji kod nas. Bolje nisam mogla da poželim. Žarko me je gledao u pozorištu i napisao je za mene ovaj koloritan lik, trudeći se da u njega utka i moje pevačko umeće, što je neverovatna stvar. Naročito za mene, jer mi je ovo prvi angažman u ovako velikom TV projektu.

* Već dve decenije nastupate na sceni Pozorišta na Terazijama. Kako u zahtevnom žanru poput mjuzikla, igrate tako da gledaocima deluje da je to lako?

- Mjuzikl zahteva izvestan nivo fizičke, ali i mentalne čvrstine. Treba uklopiti sve elemente ovog žanra, tako da publika pomisli da je to neverovatno lako. Onda se postiže pravi efekat. Pojedini izvođači na Brodveju ili Vest Endu toliko vremena posvećuju svakodnevnom radu na predstavama u kojima igraju, da se zapitam od čega su satkani. Fascinantne su mi Patina Miler i Saton Foster, koje imaju toliko talenata i sposobnosti, da deluje kao da su sa druge planete.

* Imate li utisak da kod nas više nije neobično da glumac zna da peva ili da pevač tima dara za glumu?

- Kod nas još uvek postoji izvesno nepoverenje prema onima koji su znanje na sceni, uz podrazumevani talenat, stekli dugogodišnjim iskustvom, a ne formalnim obrazovanjem. Ali, i to se polako menja i nadam se da će i ovde doći vreme, koje je u svetu već odavno došlo, da se umetnik vrednuje samo po onome što je u stanju da pruži.

* Postali ste stalni član pratećeg benda Zdravka Čolića 1998. godine. Pamtite li neku anegdotu?

- Imala sam sreću da budem deo pratećeg benda Zdravka Čolića 11 godina. Proputovali smo pola sveta zajedno i proživeli, uglavnom, lepe trenutke. Posle jednog koncerta u Helsinborgu, u Švedskoj, neki pljačkaši našeg porekla pokušali su da opljačkaju menadžera, misleći da on nosi novac od koncerta u džepu. Napali su Zdravka, ne znajući da je to on, jer je imao kapu na glavi, pa kad su videli ko je, počeli su da mu se izvinjavaju. Srećom, nije bilo nikakvih ozbiljnih posledica.

TURNEJE SA ZDRAVKOM ČOLIĆEM

POSLE završene Akademije umetnosti (odsek klavir) u Novom Sadu 1995, Kristina Savić je započela karijeru u Pozorištu na Terazijama, kao horski pevač a pre nekoliko godina postala je i solista. Igrala je glavnu žensku ulogu u mjuziklu "Grk Zorba" i predstavama "Pod sjajem zvezda", "Producenti", "Kako razumeti Srbe", "Sa druge strane jastuka", a sada nastupa u gotovo svim naslovima. Bila je stalni član pratećeg benda Zdravka Čolića, gostovala na albumima Dragoljuba Đuričića i Dragana Stojnića. Izdala je dva samostalna albuma (1999. i 2005). Nastupila je i na "Beosongu" 2003, sa pesmom "Za tebe živim", za koju je tekst napisao Vladan Savić, a muziku Vojkan Borisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)