Iako je voleo scenu i svetla reflektora, glumac je privatnost ljubomorno čuvao. Upravo zbog toga mnogi detalji iz njegovog privatnog života nisu poznati široj javnosti, pa tako i podatak da je njegov rođeni brat poznati glumac.

Foto: V. Danilov

 

Naime, malo ko zna da je rođeni brat Nikole Simića čuveni glumac Slavko Simić, koji je ostvario uloge u brojnim filmskim ostvarenjima i pozorišnim komadima.

Davne 1970. godine, u razgovoru za TV Reviju, Slavko je otkrio da je u pravo on uticao na svog mlađeg brata Nikolu da počne da se bavi glumom.

- Verovatno da sam ja uticao na svog mlađeg brata Nikolu. Ja sam od najranijeg detinjstva želeo da postanem glumac. Odlazio sam u pozorište, postao sam član dramske družine, odlazio na probe. Često je sa mnom išao i Nikola. Možda je to uticalo na njega da zavoli glumu – prisetio se tom prilikom Slavko.

Foto: Anđela Jovanović

NJegova prva uloga na filmu bila je 1947. u ostvarenju “Živjeće ovaj narod” prema tekstu Branka Ćopića, a jedna od poslednjih u prvoj sezoni serije "Otvorena vrata", u kojoj se našao u ulozi pijaniste.

Slavko Simić je preminuo 20. novembra 2007. godine nakon borbe sa opakom bolešću, u 83. godini.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".