I DALJE KIDAJU, ALI NISU U TRENDINGU: "Beogradski sindikat" objavio pesmu rađenu za film "Zlatni dečko"

V. N.

02. 11. 2021. u 10:47

CENjENI hip-hop kolektiv "Beogradski sindikat" objavio je spot za pesmu "I dalje kidam", rađenu za film i seriju "Zlatni dečko", u režiji njihovog člana Ognjena Jankovića.

И ДАЉЕ КИДАЈУ, АЛИ НИСУ У ТРЕНДИНГУ: Београдски синдикат објавио песму рађену за филм Златни дечко

"Beogradski sindikat", Foto Instagram/fedjadimovic

"Mi smo deca BG-a iz nekih drugih vremena, odrasli na ulici ne ispred TV-a, kad si morao da staneš iza reči i dela i kad se znalo ko glumi i ko to tamo peva", repuju "sindikalci" i dodaju: "Ne trpimo debile, ali mržnje ovde nema, za njih smo k'o Asteriks za Vinsenta Kasela. U pandemiji neznanja - variola vera, vakcina Sindikata gruva antitela".

Režiser i "sindikalac" Ognjen Janković na snimanju,Foto V. Danilov

Za samo tri dana ova kompozicija zaraznog ritma, koju je BS najavio parolom "Đuskom protiv svih podela - jer u ova nenormalna vremena, ostati normalan i pozitivan je najveća pobuna", prikupila je mnogo pozitivnih komentara i imala više od 188.806 pregleda na "Jutjubu", ali to nije bilo dovoljno za trending, kategoriju rezervisanu samo za one najuticajnije na toj platformi. To, uostalom, nije prvi put da "Jutjub" izbaci iz trendinga pesmu BS, uprkos slušanosti koja raste iz dana u dan. Isto se dogodilo 2018. kada su momci iz BS objavili spot za pesmu "Dogodine u Prizrenu", čiji su stihovi prožeti rodoljubljem, verom, našim korenima i slavnim precima, podsećajući na veliku nepravdu koja je učinjena srpskom narodu. Spot je cenzurisan, a u obrazloženju je navedeno da uprkos tome što BS nije povredio nijedno pravilo "Jutjuba", odlučeno je da ga cenzurišu tako što je pristup video-klipu ograničen, a grupa izbačena iz trendinga, na šta nisu imali pravo žalbe.

Novu stvar "I dalje kidam" grupa će izvesti uživo 18. decembra, na koncertu u novosadskoj dvorani "Spens". U decembru se očekuje i bioskopska premijera filma "Zlatni dečak", koji je "sindikalac" Ognjen prvi put samostalno režirao. On se pre toga okušao kao režiser pojedinih epizoda serija "Pevaj, brate" i "Pansion Evropa". Serija "Zlatni dečak" od pet epizoda, čiji scenario uz Ognjena potpisuju Vuk Ršumović i Aleksa Ršumović, biće emitovana iduće godine.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024