DANAS NIJE LOŠE BITI ŽIV ČOVEK: Predstavljena pesma i spot "Lepe laži", duet Lene Kovačević i Gordana Kičića

M. Ćunković

30. 10. 2021. u 09:42

PROMOCIJA pesme i spota "Lepe laži", za najnoviji film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek", održana je juče u Džez kantini "Lisabon", u beogradskoj "Kombank dvorani", sa delom glumačke i autorske ekipe.

ДАНАС НИЈЕ ЛОШЕ БИТИ ЖИВ ЧОВЕК: Представљена песма и спот Лепе лажи, дует Лене Ковачевић и Гордана Кичића

Momčilo Bajagić, Lena i Dušan Kovačević, Gordan Kičić i Saša Lokner,Foto V. Danilov

Numeru je komponovao autor muzike za film Momčilo Bajagić Bajaga, u saradnji sa kolegom iz "Instruktora" Sašom Loknerom, tekst je delo Dušana Kovačevića, a zajednički je izvode Lena Kovačević i Gordan Kičić. Bajaga je, prvi put u karijeri, i koproducent filmskog ostvarenja, koje će premijerno biti prikazano 7. decembra u "Kombank dvorani". Prethodno, biće objavljena muzika iz filma, i to na ploči.

Lena Kovačević, poznata pop pevačica, debitovala je u ovom filmu i kao glumica.

- Srećna sam što će konačno da se prikaže film, odlagali smo ga zbog ove situacije - podseća umetnica.

- Dok gledam kadrove spota, prisećam se da smo film snimali pre izbijanja epidemije, u bezbrižno vreme, što jedva čekam da bude ponovo. Nisam, srećom, imala mnogo replika, više mi prija kad pevam.

Gordan Kičić je, kako je rekao, odmah pristao da glumi u filmu, bez pročitanog scenarija, čim je sa njim kontaktirao Dušan Kovačević, jer se, kako kaže, poziv velikog pisca nikad ne odbija. Podsetio je da, do sada, na filmu nije igrao pevača, iako, privatno, ima svoj bend.

- Čim sam čuo da ću u filmu pevati sa Lenom, a da će Bajaga raditi muziku, bio sam presrećan i nisam verovao da mi se to dešava - priznao je Kičić.

- Mislim da smo uradili odličan film koji je, po meni, veoma duhovit, višeslojan, bajkovit i istinit. Pesma "Lepe laži" je fenomenalna.

Dušan Kovačević je, za početak, apelovao na sve ljude da se vakcinišu.

- U vreme zastrašujuće pandemije, smatram da danas nije loše biti živ čovek - osnovni je utisak Kovačevića u vezi sa naslovom svog novog ostvarenja.

- Iskreno se nadam da će se ova moderna kuga smiriti, i da ćemo do kraja godine moći film da gledamo u normalnijim uslovima, u punom kapacitetu bioskopskih sala. Kako i spot za "Lepe laži" prikazuje, ovo je i muzički film. Za početak, mislim da su Lena i Gordan snimili zaista lepu pesmu.

Momčilo Bajagić se složio sa njim, smatrajući da "Lepe laži" imaju hit potencijal.

- Sjajno je što svi glumci zaista pevaju svoje numere, tako kako ih vidite i čujete - podvukao je Bajaga, koji je od početka kreativno učestvovao u radu na filmu.

- Nema trikova da neko drugi umesto njih peva. Ponosan sam na tu činjenicu. Sve tekstove pesama je uradio Duško, što mi je prilično olakšalo da se posvetim samo stvaranju muzike. Film je veoma teško prepričati. Ni žanrovski ga nije lako odrediti - kao neki horor, naučna fantastika, sa temom reinkarnacije. Retko viđeno u domaćoj kinematografiji. Skoro tri godine radimo na filmu i radujem se, konačno, premijeri.

Gordan se pokazao kao pravi, ozbiljan pevač.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)