PREMIJERNO U BEOGRADU: "Južni vetar 2 - Ubrzanje" 2. novembra u bioskopima (FOTO)

A. P.

26. 10. 2021. u 16:42

POSLE više od tri godine, Maraš, Baća, Sofija i Luka se vraćaju novoj avanturi u režiji Miloša Avramovića. Film „Južni vetar 2: Ubrzanje“ premijerno stiže 2. novembra u Kombank dvoranu, a dva dana kasnije i u sve bioskope u Srbiji i Crnoj Gori.

ПРЕМИЈЕРНО У БЕОГРАДУ: Јужни ветар 2 - Убрзање 2. новембра у биоскопима (ФОТО)

Foto: Jadranka Ilić

- "Južni vetar 2" predstavlja vezu između prvog dela koji je publika već videla i trećeg koji tek treba da nastane – kazao je reditelj Avramović na konferenciji održanoj u restoranu „Kolo“ u TC Galerija, posle novinarske projekcije filma.

- Naslov filma je višeslojan. Njegovo značenje se odnosi na samu dinamiku i strukturu filma, ali i na uloge, na vreme koje ističe i na opšte ubrzanje u životima likova.

Naslov, po rečima aktera, ukazuje na dinamičniji, ali i produkciono zahtevniji film. Pun je akcionih scena, neočekivanih zapleta i još dramatičnijih obrta. U nastavku priče glavni junak, šef beogradskog podzemlja, Petar Maraš, prinuđen je da se ponovo vrati na ulicu i uprlja ruke kada njegov rođeni brat upadne u nevolju.

RAZVOJ LIKOVA

Predrag Miki Manojlović, koji tumači lik Dragoslava Cara, naveo je da se u filmu unutrašnji odnosi i događaji razvijaju.

-Tako se i lik Cara menja, odnosno njegov odnos sa njemu dragim ljudima. To smatram dosta dobrim elementom svakog filma, kada imamo ljudske odnose koji su razvijeni - rekao je Manojlović.

- Maraš na plećima sada nosi daleko veću odgovornost i opasnost. On se nalazi pod pritiskom, zbog toga i dolazi do tog ubrzanja. Trudi se da bude ispred događaja, ali ga događaji prestižu, ma koliko on jurio – objašnjava Miloš Biković koji tumači glavnog junaka.

Koscenarista Petar Mihajlović naveo je da je scenario za prvi film nastao "iz sušte potrebe da se mladalački ispriča jedna nova priča na jedan novi način".

- Ovom filmu od početka pristupamo na jedan malo drugačiji način. Razlikuje se žanrovski, dramaturški, a promenili smo i ambijent. Mislim da je gledaocima ovim pružena prilika da iste likove vide na jedan novi, drugačiji način - istakao je Mihajlović.

Pored glavnih glumaca koji ponavljaju svoje uloge iz prvog dela, Biković, Miodrag Radonjić, Jelena Stojiljković, Luka Grbić, Aleksandar Berček, značajan deo kastinga čine bugarski glumci – Marijan Valev, Zahari Baharov, Mak Marinov... Tu je i mlada britanska glumica Anastasija Everal u ulozi Eli.

Nakon bioskopske distribucije, film će se naći na platformi Telekom Srbija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega