KIMBERLI TUGUJE UZ EKV: NJujorška kantautorka obradila još jednu pesmu kultnog beogradskog sastava

Дејан Ристић
Dejan Ristić

26. 10. 2021. u 12:43

ZVEZDA njujorške kantautorske scene Kimberli Taunsend obradovala je svoje balkanske obožavaoce obradom EKV standarda "Umorna".

КИМБЕРЛИ ТУГУЈЕ УЗ ЕКВ: Њујоршка кантауторка обрадила још једну песму култног београдског састава

FOTO: Promo

- Osećam ovu pesmu u svom srcu i zahvalna sam što su mi je mnogi preporučili. Pomaže mi da osetim svoj bes, tugu i očaj dok tugujem – poručila je ona sa društvenih mreža na srpskom jeziku, nagoveštavajući da prolazi kroz težak period zbog gubitka bliske osobe.

Nakon hita "Srce", ovo je druga pesma sa repertoara kultnog domaćeg sastava koji je Kimberli obradila u svom prepoznatljivom stilu, uz pratnju akustične gitare i mnogo emocija u pevanju. Upravo je specifičan i emotivan način pevanja, pored simpatičnog izgovora našeg jezika, ono što obožavaoci najviše cene kod mlade Amerikanke. "Umorna" je prvobitno objavljena na trećem albumu EKV-a "S vetrom uz lice" 1986. godine, sa kojim su stekli širu popularnost.

Kimberli je simpatije ovdašnje publike stekla prošle zime, kada je obradila Bajaginu baladu "Od kada tebe volim" na srpskom jeziku. Nakon što su "Novosti" objavile vest o tome, krenula je lavina pozitivnih reakcija i podrška ljubitelja muzike sa čitavog Balkana, a video sa ovom pesmom je postao najgledaniji na njenom Jutjub kanalu. Ohrabrena reakcijama, mlada muzičarka se upustila u obradu hita EKV-a "Srce", što je naišlo na jednako dobar prijem.

Iako je prvenstveno kantautorka, cenjena na njujorškoj folk sceni, Kimberli Taunsent je obrade tuđih pesama počela da snima tokom pandemije koronavirusa, kada nije bilo koncerata. Ljubav prema našoj muzici rodila se zahvaljujući ljubavi prema životnom partneru Srbinu, tako da je posetila našu zemlju i dobro poznaje ovdašnju muziku i kulturu.

Iako sasvim solidno vlada srpskim jezikom, Kimberli je trebalo dosta truda da otpeva tekst pesme „Umorna“ u delu punom oštrih suglasnika. Tokom uvežbavanja snimila je kratak klip koji je podelila sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, koji pokazuje posvećenost i upornost ove njujorške muzičarke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere