UJEDINILA ISTOK I ZAPAD: Lena Kovačević održala dva koncerta na izložbi "Ekspo 2020" u Dubaiju

V. N.

18. 10. 2021. u 09:57

POP pevačica, kompozitorka i kreativna ambasadorka nacionalne platforme "Srbija stvara", Lena Kovačević, održala je, u petak i subotu, dva ekskluzivna koncerta na Svetskoj izložbi "Ekspo 2020 Dubai" u bašti Paviljona Republike Srbije, pod nazivom East and West Connect. Kovačevićeva je na bini bila zajedno sa pijanistom Srđanom Tanaskovićem.

УЈЕДИНИЛА ИСТОК И ЗАПАД: Лена Ковачевић одржала два концерта на изложби Експо 2020 у Дубаију

Foto promo

Centralna tema nastupa bila je povezivanje specifičnih karakteristika muzike istoka, Balkana, tradicije i duhovnosti Srbije i prostora sa kojih Lena dolazi i gde je rasla, kao i elemenata moderne muzike i uticaja koje nosi sa svojih studija u Amsterdamu, gde je i diplomirala na Muzičkom konzervatorijumu.

- Velika mi je čast što predstavljam našu zemlju na manifestaciji kakva je Svetska izložba u Dubaiju, i zahvalna sam timu nacionalne platforme "Srbija stvara" na pozivu - istakla je Lena posle koncerata.

- Fascinantan je osećaj da nastupate pred ljudima koji dolaze sa svih strana sveta, i podjednako uživaju u našoj muzici. Posebno me je obradovalo što je došao veliki broj posetilaca iz Srbije.

Paviljon Srbije je, dodala je Lena, izuzetno originalan, i svojim izgledom privlači veliku pažnju na izložbi.

- Pozivam sve koji su u mogućnosti da ga posete, i osete kako je kad se ceo svet skupi na jednom mestu - dodala je Kovačevićeva.

Svetska izložba u Dubaiju otvorena je 1. oktobra, i trajaće sve do 31. marta 2022. Slogan naše zemlje je "Srbija stvara ideje - inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili