SVEĆA - SIMBOL NESEBIČNE ŽRTVE: Jelena Đoković obišla srpske svetinje na Kosovu i Metohiji

V.N.

22. 09. 2021. u 22:49

SUPRUGA svetskog tenisera broj 1 Novaka Đokovića, Jelena, objavila je na "Instagramu" fotografije sa hodočasničkog putovanja po Kosovu i Metohiji, gde je zajedno sa Anom Divac, lepšom polovinom Vlade Divca, Jugoslavom Karićem i misterioznim guruom Mohanđijem, obišla srpske svetinje.

СВЕЋА - СИМБОЛ НЕСЕБИЧНЕ ЖРТВЕ: Јелена Ђоковић обишла српске светиње на Косову и Метохији

Foto Instagram/jelenadjokovicndf

Mohanđija je, inače, u Srbiju pre više od deceniju dovela ljubav (njegova druga supruga Devi Mohan je sa ovih prostora), ima veliki krug sledbenika u našoj zemlji i smatraju ga duhovnim učiteljem i čudotvorcem koji im je pomogao da dosegnu novi nivo svesti, slobode i bezuslovne ljubavi.

- Volim i zahvalna sam što je i Mohanđi krenuo sa nama i odao poštovanje našim svetim mestima, tradiciji i kulturi, pa će tako svi koji ga prate naučiti o srpskoj istoriji i korenima - napisala je Jelena uz fotografije, na kojima se vidi da je igrala i tenis sa mališanima koji tamo žive.

- Svaki dar koji smo ostavili i zagrljaj i osmeh su bili od srca. Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću. Svi smo upalili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir u svakom manastiru koji smo posetili.

Foto Instagram/jelenadjokovicndf

Jelena je navela da je sveća simbol nesebične žrtve, ona sagoreva da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca, i predavanju svetlosti Boga.

- Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju - zapitala se Đokovićeva.

- Poželela sam da makar u svom domu promenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posetama usamljenim velikim svećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije, da osvetle sve nas i budu nam smernica i putokaz da samo ono što je nematerijalno opstaje i odoleva svemu. Zato sam beskrajno zahvalna svim ljudima koji su ostali da žive na KiM, i u našim manastirima, da održavaju sjaj sveća naše istorije, kulture i duhovnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a