UBISTVA, MISTERIJE I JOVANKA BROZ: Premijere čak tri dugo iščekivane domaće serije ove nedelje stižu na RTS

Jl. B.

18. 09. 2021. u 11:00

I OVE jeseni, na malim ekranima u trendu su premijere, a Radio-televizija Srbije pobrinula se da ponudi najbolje.

УБИСТВА, МИСТЕРИЈЕ  И ЈОВАНКА БРОЗ: Премијере чак три дуго ишчекиване домаће серије ове недеље стижу на РТС

"Branilac" , Foto Promo

Sezonu otvara "Beležnica profesora Miškovića", koju pratimo od 18. septembra, vikendom, u 20.05, na RTS 1. Serija u režiji Miroslava Lekića, rađena po istoimenom romanu aktuelnog ministra Ratka Dmitrovića, uvešće nas u žanrovski svet misterije, fantazije i detektivskog trilera. Nesvakidašnji scenario za 12 epizoda, u produkciji "Telekoma Srbije", RTS i "Košutnjak filma", potpisuju Đorđe Milosavljević, Kosta Peševski i Radoslav Lale Pavlović. Naizgled dosadan intervju sa Jelisavetom (Anica Dobra), udovicom etnologa, profesora Miškovića, pretvoriće se u početak živopisnog putovanja u nepoznato za glavnog junaka Boška (Momčilo Otašević), mladog i radoznalog novinara beogradskog lista "Argument"...

"Beležnica profesora Miškovića" , Foto Promo

 

Posebna poslastica biće nove igrano-dokumentarne serije koje osvetljavaju najuzbudljivije delove naše prošlosti. Već od 20. septembra, ponedeljkom, u 21.50, na RTS 1, biće emitovana serija "Jovanka Broz i tajne službe". U deset epizoda videćemo životni put Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od dolaska na rad u Beli dvor, udaje za Tita, glamurozne dame i simbola jedne epohe, do nesporazuma, sukoba, afera, osnovanih i neosnovanih optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije, ponižavanja i života u nehumanim uslovima. Jovanku Broz igraju Milica Tomašević i Snežana Savić, a Tita Nebojša Dugalić. Režiju potpisuje Nedeljko Kovačić, a scenario Svetko Kovač.

"Jovanka Broz i tajne službe" , Foto Promo

 

Serijal "Branilac" od 21. septembra, utorkom, od 21.55, na RTS 1, donosi vanvremenske priče o ljudskim sudbinama i profesiji koja se temelji na zakletvi da brani čoveka, a ne delo koje je počinjeno.

Po istinitim događajima, opisanim u knjigama advokata Olivera Injca "Velike advokatske odbrane" i Filota File "Branio sam na smrt osuđene", kao i prema originalnim arhivskim predmetima advokata Veljka Guberine i Tome File, nastalo je devet epizoda o šest slučajeva.

Svi oni su uzburkali javnost, ali i pokazali umeće branilaca da pomere granice odbrane.

U ulogama advokata su Filota Fila - Tihomir Stanić, Veljko Guberina - Nenad Jezdić, Slobodan Subotić - Nebojša Dugalić i Toma Fila - Đorđe Marković. Serijal je režirala Jelena Svetličić, a scenario napisali Biljana Maksić i Vladimir Mančić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju