ŠOK I PAŠA OTIMAJU TAJKUNE? Na snimanju druge sezone kriminalne serije "Klan"

M. JEŠIĆ

07. 07. 2021. u 14:19

IZVINITE da li se ovde snima serija "Klan" - pitamo iz kola, dvojicu prolaznika ispred ETŠ u Zemunu.

ШОК И ПАША ОТИМАЈУ  ТАЈКУНЕ? На снимању друге сезоне криминалне серије Клан

Foto P. Milošević

- Ne, ne, ovde su neki specijalci, vojska, imaju ozbiljne vežbe...

Na pravom smo mestu - snima se scena druge sezone serije "Klan", reditelja i scenariste Bobana Skerlića. Na setu zatičemo tridesetak istetoviranih nabildovanih mladića, obučenih u crne uniforme. Scena prikazuje vežbu u kasarni "Komandosa", paravojne formacije koju vodi Francuz (Dejan Karlečik), koji je uveo Šoka i Pašu u "biznis" sa kriminalcima.

Nastavak popularne serije donosi nove uzbudljive priče koje će pratiti dalji uspon mafijaškog klana na čijem su čelu Šok i Paša. U novih osam epizoda oni napreduju u kriminalnoj hijerarhiji i uspostavljaju "kreativniji poslovni model" - otmice bogataša, što im predstavlja novi izvor zarade uz već usvojene "privredne grane" kojima se bave - dilovanje droge i ubistva članova suparničkih grupa. Motivisani novcem, prestižom, nezaustavljivi u gramzivosti i pohlepi vođe klana, koje i u ovoj sezoni tumače Aleksandar Dimitrijević (Šok) i Nedim Nezirović (Paša) usavršavanju novi model poslovanja u čemu im pomažu saučesnici iz policije, zdravstva, jataci i članovi porodica.

- Da, klan će se baviti otmicama, ali ne smem da vam kažem čijom, praksa klana je da ne priča o "poslu" - kaže, za "Novosti", Aleksandar Dimitrijević.

- Jedan od otetih će podsećati na nekoga koga svi poznaju. Prva sezona se završava tako što Šok i Paša dobijaju legitimacije od Službe državne bezbednosti. Ljudi kao što su njih dvojica nikako ne smeju da imaju legitimacije SDB. Ne smeju da budu neko ko se pita za nešto u državi. Čitava drama ove serije i jeste u tome što oni u jednom trenutku pomisle da su jači od države.

Foto P. Milošević

Proteklih 30 godina "aktuelan" je bio "zemunski klan", a kriminalci i dalje imaju državne legitimacije.

- Sa svojih 26 godina ne vidim da se u tom kontekstu mnogo promenilo. Dok smo snimali seriju, i ulazili u nju sa umetničke strane, novine su bile preplavljene situacijama koje su identične onima u prvoj sezoni. Želeo bih da ovo što je naša fikcija nikada ne bude stvarnost i da nove generacije na ovo što radimo gledaju kao na ružnu prošlost - kaže, za "Novosti", Nedim Nezirović.

Reditelj Boban Skerlić, Foto P. Milošević

PREMIJERA 2022.

ULOGE u nastavku tumače i Vladimir Kovačević, Nenad J. Popović, Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Feđa Štukan, Uroš Jovčić, Miloš Petrović Trojpec, Milena Božić, Anđela Popović... Iza serije "Klan" stali su produkcijska kuća "Fajerflaj" i "Telekom Srbija", a premijera druge sezone serije očekuje se tokom sledeće godine na kanalu Superstar TV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna