JEDNA ZEMLJA- JEDAN TIM: Pesma koja je oduševila Đokoviće i Srbiju- a evo kako je nastala (VIDEO)

Novosti online

12. 06. 2021. u 13:46

POSTOJI bezbroj dobrih pesama. Samo retke dobiju tu privilegiju da ih neko nekada i snimi, otpeva i da dođu do slušalaca.

ЈЕДНА ЗЕМЉА- ЈЕДАН ТИМ: Песма која је одушевила Ђоковиће и Србију- а ево како је настала  (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/Rule

Najveći broj ostane zauvek samo u nama i ljudima oko nas. Pesma "Jedna zemlja - jedan tim" i njen autor Tijana Rajković imali su tu sreću da ih čuju Srđan, a potom i Novak Đoković i onda je dobila i svoj muzički život.

Tijana Rajković je ispričala da je do toga da njeno delo oživi došlo spontano jer je, radeći kao novinarka jednom prilikom intervjuisala Srđana Đokovića. On je tad ostavio veliki utisak na nju rekavši da je poslednji momenat da se ujedinimo kao narod i da ćemo nestati ukoliko to ne uradimo. 

- Koju nedelju kasnije Novak je ušao u 311 nedelju na svetskom teniskom vrhu, a ja sam još uvek razmišljala o razgovoru koji sam vodila sa njegovim ocem. Inspirisana prvenstveno tim intervjuom, a u isto vreme i pod utiskom Novakovog istorijskog uspeha, napisala sam tekst pesme „Jedna zemlja – jedan tim“- kaže Tijana.

Noletov otac je slučajno čuo ovu recitaciju i rekao da ona ne sme da ostane samo poezija već da mora da se peva. Zoran Jagodić Rule koji je istog dana napisao muziku na tekst, a ubrzo nakon toga Nino Ademović je uradio aranžman. 

- Pesma je prvi put zvanično puštena na Srbija Openu, a prvi put uživo otpevana pred porodicom Đoković- kaže Tijana Rajković.

Iako nije nameravala da joj muzika bude osnovni životni poziv, Tijana priznaje da je prijatno iznenađena brojnim pozitivnim reakcijama na njen muzički debi:

- Moj fokus je godinama unazad na kulturi i njenom podsticanju i razvitku. Završila sam novinarstvo i trenutno završavam master studije za kulturologa. Muzikom se nikad nisam bavila profesionalno, ali ona je uvek bila najbitniji deo mene- zaključila je Tijana. 

Tijana je bila deo hora i solista „Abraševića“, a kasnije hora „Kraljica Marija“. Svoje dvanaestogodišnje iskustvo u fotografiji i organizaciji izložbi i manifestacija stekla je u porodičnom studiju „Kaktus“. Dobitnica je Zlatne značke za doprinos kulturi Srbije i počasni je član japansko-srpskog društva u Tokiju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a