NAPADI NA SRPSKU PEVAČICU ZBOG MLADIĆA: Strašne pretnje Mileni Ćeranić, oglasila se i sve objasnila

Novosti online

10. 06. 2021. u 18:23

MILENA Ćeranić sigurno nije mogla ni da pretpostavi da će izazvati buru negodovanja, pretnji i uvreda na svoj račun samo zato što je pre nekoliko večeri na jednom slavlju otpevala stihove "Mladiću moj, problem je tvoj, što si mi srpski heroj".

НАПАДИ НА СРПСКУ ПЕВАЧИЦУ ЗБОГ МЛАДИЋА: Страшне претње Милени Ћеранић, огласила се и све објаснила

Foto: Jerry Lampen/Pool via AP/Printscreen

Bilo je to u danu kada je nekadašnjem generalu glavnog ratnog štaba Vojske Republike Srpske potvrđena prvostepena presuda u Hagu, po kojoj je osuđen na doživotnu robiju. Društvo koje se te večeri zateklo zatražilo je od nje da otpeva promenjene stihove pesme "Mladiću moj", koju u originalu izvodi Zana, što je ona i učinila. NJen nastup su mnogi gosti, među kojima je bio i Vujadin Savić, snimali i objavljivali na Instagramu, pa se to brzo raširilo po društvenim mrežama. Ćeranićka je tako odmah postala glavna tema tviteraša, koji joj poručuju da više nema šta da traži u Bosni i Crnoj Gori, pozivaju da se zabrani izvođenje njenih pesama, a ima i onih koji je najgnusnije vređaju.

- To je opajdara sa "Farme", što je u Bosni pevala, pevala je, vazda bila i ostala najobičnija kanta za sp**mu propalim sportistima, da smo država, kao što nismo, ovakvima bi u Crnu Goru doživotno bio zabranjen ulaz, bukvalno su ti u Crnoj Gori zatvorena vrata, ološu najveći - samo su neki od tvitova.

U saopštenju Milena kaže da je pogrešno protumačen njen gest.

- Povodom navoda pojedinih medija da "pružam podršku i veličam ratnog zločinca", želela bih da se oglasim i da to oštro demantujem. Oglašavam se isključivo zbog ljudi koji imaju katastrofalna iskustva i teške tragedije vezane za ovu temu i pre svega njima želim da se izvinim ukoliko sam ih nenamerno uvredila. Svesno to sebi nikad ne bih dozvolila, jer gajim izuzetnu empatiju i znam da su to rane koje ne zarastaju. U mojoj porodici nema mesta za nacionalizam i šovinizam, niti sam ja vaspitana u tom duhu. Apsolutni sam protivnik bilo kakvog oblika nasilja i gnušam se na to da narodi koji pričaju sličnim jezikom, dele vrlo sličan mentalitet i kulturne vrednosti zbog istorijskih dešavanja, koje je kreirala manjina, vode međusobne prepirke, rasprave i gaje animozitet - izjavila je pevačica, navodeći da nije znala značenje izmenjenog teksta koje je otpevala.

- Do momenta kada su krenuli medijski natpisi nisam znala s čim je modifikovan tekst pesme koji sam iznenada dobila da otpevam na privatnoj proslavi povezan, jer me, kao što sam već apostrofirala, politika ni najmanje ne zanima i svu svoju energiju usmeravam ka lepim i pozitivnim stvarima, a da sam bila upućena, sigurno to ne bih učinila jer u mom srcu nema mesta za mržnju prema bilo kom narodu, a posebno ne prema narodu koji jako volim i prema zemlji odakle je veliki broj mojih prijatelja, niti ima mesta za podršku ljudima koji su učinili bilo kakvo zlo - zaključila je Ćeranićeva.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (2)

Nada

10.06.2021. 19:12

A tko to preti i vredja Milenu Ceranic.??!! Sto to nisu radili Jadranki Barjaktarević . Buni i “pali” vatru u narodu, narodu koji je iste vjeroispovijesti a covjek koji brani svoj narod i bori se, zar mu ne treba ispjevati pjesmu. Narode osvjesti se, dodje li do ponovnog rata..?? Ne borite se i ne ginite jer će vam se vratiti kao i Ratku?