BRNABIĆ I MINISTRI U ISTOČNOM SARAJEVU: Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske

S.M.

17. 05. 2021. u 10:35

MINISTRI u Vladi Srbije, na čelu sa premijerom Anom Brnabić, doputovali su jutros na sarajevski aerodrom, nakon čega su otišli u Administrativni centar Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, gde će biti održana zajednička sednica vlada.

БРНАБИЋ И МИНИСТРИ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ: Заједничка седница влада Србије и Републике Српске

Foto: Printscreen/Instagram

Sa premijerkom Brnabić u poseti RS je i ministar finansija Siniša Mali.




Članove Vlade Srbije, predvođena premijerkom Anom Brnabić, dočekala je delegacija Vlade Republike Srpske, na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem.

Prema protokolu, Višković će u 9.45 časova razgovarati sa Brnabićevom.

Sjednica vlada Republike Srpske i Srbije, 11. po redu, predviđena je za 10.00 časova u konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske.

Foto: Srna

 

Višković i Brnabićeva će danas u Foči položiti kamen temeljac za izgradnju hidroelektrane "Buk Bijela".

Višković je ranije rekao da je važno što su Srpska i Srbija došle u poziciju da specijalne i paralelne veze pretaču u projekte, među kojima je i Hidroenergetski sistem (HES) "Gornja Drina".

On je najavio da će na sednici biti reči o HES "Gornja Drina", izgradnji auto-puta od Rače do Bijeljine, te aerodromu u Trebinju, ukazujući da se o projektima Gornje Drine priča decenijama, a da do danas ništa nije urađeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći