TEŠKA KLINIČKA SLIKA KOD POLOVINE: Pogoršane epidemiološke prilike u Semberiji

V. Mitrić

27. 04. 2021. u 00:09

TRENUTNO je na području Grada Bijeljina registrovano je 675 aktivna slučaja zaraze virusom kovid-19, a hospitalizovano je 84 pacijenta obolelih od virusa kovid-19, od kojih više od polovine ima tešku kliničku sliku.

ТЕШКА КЛИНИЧКА СЛИКА КОД ПОЛОВИНЕ: Погоршане епидемиолошке прилике у Семберији

Foto: V. Mitrić

Devetnaestoro pacijenata je priključeno na respirator, a na kiseoničkoj terapiji ih je 48-oro i zabrinjava povećan broj prijema na bolničko lečenje tokom prethodnih dana - saopšteno je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Za sada vakcinišemo vakcinom „astra zeneka“ i prvom dozom je vakcinisano 3.500, a drugom dozom 2.000 ugrađana po prioritetnim grupama: stariji od 65 godina, roditelji djece sa posebnim potrebama i sugrađani koji boluju od karcinoma, a imamo najavu da ćemo uskoro dobiti i ruske vakcine. Ipak, u protekloj sedmici imamo ponovo povećanje postotka zaraženih među testiranim na 65 odsto, pa ne sme biti opuštanja i zanemarivanja epidemioloških mera, pogotovo imajući u vidu nastupajuće velike praznike – apelovala je direktor Doma zdravlja Danijela Đukin.

Komandant Štaba i gradonačelnik Bijeljine, dr Ljubiša Petrović, je ocenio da se od prethodne sednice Štaba epidemiološka situacija blago pogoršala i pozvao sugrađane da predstojeće praznike - Prvi maj, Vaskrs, Đurđevdan i Bajram proslave vodeći računa o svom i zdravlju bližnjih.

Petrović se osvrnuo i na stanje u kom je Banja Dvorovi, imajući u vidu da se u Banji hospitalizuju pacijenti sa relativno lakšim simptomima, ali kojima je potrebna hospitalizacija.

- Od kako je u Banji otvorena kovid-bolnica 3, ova ustanova ne može da se bavi svojom glavnom djelatnošću. Imajući u vidu da je, odlukom Republičkog štaba, Banja Dvorovi uključena u kovid-sistem i da je, preko Bolnice „Sveti Vračevi“, oslonjena na poslovanje Fonda zdravstvenog osiguranja, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, odnosno, Republičkog štaba, tražimo odgovor da li možemo očekivati podršku za njen rad i, ako je možemo očekivati, u čemu će se ogledati – precizira gradonačelnik dr Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!