UHAPŠEN POSLE 10 GODINA: Trebinjac zapalio kola policajcu, ranije dovođen u vezu sa Darkom Elezom?

O. M.

14. 04. 2021. u 20:35

SRĐAN Kržić (42) iz Trebinja uhapšen je zbog sumnje da je pre 10 godina zapalio BMV, vlasništvo policajca Miloša Lukajića, koji je tada radio u Centru javne bezbednosti Trebinje.

УХАПШЕН ПОСЛЕ 10 ГОДИНА: Требињац запалио кола полицајцу, раније довођен у везу са Дарком Елезом?

Foto: Privatna arhiva

U PU Prijedor navode da se osumnjičenom na teret stavlja da je počinio krivično delo oštećenje tuđe stvari.

- Policijski službenici u utorak su pretresli stan koje koristi S. K. zbog sumnje da je 19. oktobra 2011. godine oko 3.30, benzinom polio i otvorenim plamenom izazvao požar na BMV-u, koje je u tom trenutku koristio policijski službenik - saopšteno je iz PU Trebinje.

Osumnjičeni je sproveden na kriminalističku obradu nakon koje je, po nalogu trebinjskog tužilaštva, pušten da se brani sa slobode. Nezvanično saznajemo da je policija do dokaza protiv Kržića došla istražujući potpuno drugi slučaj.

ODRANIJE POZNAT POLICIJI

INAČE, Srđana Kržića je policija i ranije dovodila u vezu sa brojnim krivičnim delima. Privođen je u i okviru istrage protiv kriminalne grupe Darka Eleza, ali nikada nije procesuiran u predmetima koji su protiv te grupe vođeni pred pravosudnim organima u BiH.

Podsetimo, vozilo je zapaljeno na parkingu Tržnog centra "Market 99" u naselju Bregovi. U to vreme paljevine vozila policajaca bile su česta pojava u Hercegovini. Mnogi slučajevi su ostali nerasvetljeni, a verovalo se da se mogu dovesti u vezu sa delovanjem kriminalnih grupa koje se bave auto-kriminalom, pa i trgovinom narkotika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)