POBEDILE „CRVENE STENE U MAGLI“: Proglašene najbolje fotografije na konkursu „Zimska fantazija na Romaniji“ (FOTO)

R. MILOVIĆ

15. 03. 2021. u 17:56

NA konkursu Turističke organizacije Sokolac za fotografiju „Zimska idila sa Romanije“, prijavilo se 20 autora, a stručni žiri je nagradio fotografiju „Crvene stene u magli“ Igora Simovića (39).

ПОБЕДИЛЕ „ЦРВЕНЕ СТЕНЕ У МАГЛИ“: Проглашене најбоље фотографије на конкурсу „Зимска фантазија на Романији“ (ФОТО)

Foto. R. M.

 

Žiri su sačinjavala dva akademska slikara Silvana Mirković Đurović i Mladen Ćajić, te Maja Mirjanić član foto-studija „Ella“.

- Vrednovani su kompozicija, estetski izgled, odnos boja i svetlosti, likovni elementi i opšti dojam. Omogućeno je i građanima da putem lajkovanja učestvuju u izboru najbolje, od 42 prispele fotografije, a oni su se većinski opredelili za fotografiju „Radosna igra prirode“ autora Nenada Radovića, profesera Geografije u Sokocu - kaže za „Novosti“ Brankica Bašić, direktor Turističke organizacije u Sokocu.

Nagrađeni autori su uz diplomu dobili i po 100 maraka, koje im je uručio Milovan Bjelica načelnik Sokoca.

- Dogodilo se da mi tog dana u posetu iz Foče dođe kuma Ivana Mimić sa kumčetom Rastkom, kojem sam predao nagradu za osvojeno Prvo mesto na konkursu „Zimska fantazija na Romaniji - kaže Igor Simović, po zanimanju elektromonter, zaposlen u Elektrodistribuciji Sokolac.

Nenad Radović (27) još broji momačke dane radeći u jednom trgovačkom lancu kao magacioner, jer mu se nikad nije pružila prilika da radi u struci kao profesor geografije, ali je dao svoj doprinos promociji prirodnih lepota Romanije, viđenih kroz foto-objektiv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024