ZA PREDMETE OD NACIONALNOG ZNAČAJA: Zajednički nastavni plan i udžbenici Republike Srpske i Srbije

R.S.

11. 03. 2021. u 15:22

VLADA Republike Srpske usvojila je na današnjoj sednici informaciju o uvođenju novog jedinstvenog pristupa izučavanju predmeta od nacionalnog značaja sa Srbijom i izradi udžbenika za predmete - srpski jezik i književnost, istorija, geografija, poznavanje prirode i društva, muzička kultura i likovna kultura.

ЗА ПРЕДМЕТЕ ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА: Заједнички наставни план и уџбеници Републике Српске  и Србије

Foto: R.S.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske su 10. marta prošle godine potpisali Sporazum o saradnji u oblasti obrazovanja. Usaglašeno je da će sarađivati i realizovati zajedničke  aktivnosti na zaštiti srpskog jezika i očuvanja ćiriličkog pisma,  te izraditi zajednički nastavni plan i program i zajedničke udžbenike,  povezati obrazovne institucije i pojedince, obezbediti nastavni kadar, udžbenike i knjige.

Ministarstvo prosvete i kulture RS je zaduženo da u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo i nadležnim ministarstvom Srbije obezbedi zastupljenost sadržaja definisanih zajedničkom jezgrom nastavnog programa za nastavne predmete od nacionalnog značaja u udžbenicima za Republiku Srpsku.

Iz Vlade Srpske je danas saopšteno  da je resorno ministarstvo je zaduženo da u saradnji sa Srbijom formira radnu grupu s ciljem uvođenja novog pristupa izučavanju predmeta od nacionalnog značaja i izrade udžbenika za predmete - srpski jezik i književnost, istorija, geografija, poznavanje prirode i društva, muzička i likovna kultura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OTIŠAO JE MOJ NAJBOLJI Potresna objava Branka Đurića - podelio nikada viđenu fotografiju: Toliko toga smo prošli zajedno