ZA PREDMETE OD NACIONALNOG ZNAČAJA: Zajednički nastavni plan i udžbenici Republike Srpske i Srbije

R.S.

11. 03. 2021. u 15:22

VLADA Republike Srpske usvojila je na današnjoj sednici informaciju o uvođenju novog jedinstvenog pristupa izučavanju predmeta od nacionalnog značaja sa Srbijom i izradi udžbenika za predmete - srpski jezik i književnost, istorija, geografija, poznavanje prirode i društva, muzička kultura i likovna kultura.

ЗА ПРЕДМЕТЕ ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА: Заједнички наставни план и уџбеници Републике Српске  и Србије

Foto: R.S.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske su 10. marta prošle godine potpisali Sporazum o saradnji u oblasti obrazovanja. Usaglašeno je da će sarađivati i realizovati zajedničke  aktivnosti na zaštiti srpskog jezika i očuvanja ćiriličkog pisma,  te izraditi zajednički nastavni plan i program i zajedničke udžbenike,  povezati obrazovne institucije i pojedince, obezbediti nastavni kadar, udžbenike i knjige.

Ministarstvo prosvete i kulture RS je zaduženo da u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo i nadležnim ministarstvom Srbije obezbedi zastupljenost sadržaja definisanih zajedničkom jezgrom nastavnog programa za nastavne predmete od nacionalnog značaja u udžbenicima za Republiku Srpsku.

Iz Vlade Srpske je danas saopšteno  da je resorno ministarstvo je zaduženo da u saradnji sa Srbijom formira radnu grupu s ciljem uvođenja novog pristupa izučavanju predmeta od nacionalnog značaja i izrade udžbenika za predmete - srpski jezik i književnost, istorija, geografija, poznavanje prirode i društva, muzička i likovna kultura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni