AMANPUR BI DA RAZBIJE SRBE: Udarila na RS, podgreva nade muslimana, a smetaju joj i Rusija i Kina (VIDEO)

Novosti online

07. 03. 2021. u 09:53

AMERIČKI reporter Kristijana Amanpur izložila je svoj plan za "napredak" Bosne i Hercegovine, ali bez Republike Srpske.

АМАНПУР БИ ДА РАЗБИЈЕ СРБЕ: Ударила на РС, подгрева наде муслимана, а сметају јој и Русија и Кина (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

-BiH i Balkan su bliski srcu nove američke administracije, predsedniku i državnom sekretaru. Mnogi su bili ranije u Klintonovoj administraciji dok je bio rat u BiH. Klinton nije ništa uradio, ali se stav prema Bosni promenio nakon Srebrenice. Snaga Amerike je bila velika u tom momentu. Niko nije znao koliko će defektan biti taj mir. Potrebno je to reorganizovati u skladu sa sadašnjim potrebama Bosanaca i Hercegovaca - tvrdi Amanpur za Fejs TV.

Ona se zalaže za razbijanje entiteta u BiH.

- Dejton je zacementirao ratne podele. RS još uvek misli da ima pravo ponašati se kao da nije deo te celine i tvrditi da će se otcepiti. To im je bio ratni cilj i to se ne može dozvoliti! Neće biti moguće imati budućnost ako ste podeljeni u entitete. Kada se sve to razbije i okonča korupcija, to će celoj BiH dati budućnost. Nema čarobnog štapića za političke promene. Međunarodna zajednica treba odgovarati zato što nije RS pozvala na odgovornost. BiH zaslužuje da bude deo Zapada i deo zajednice nacija. BiH se sputava nakon 25 godina i nije to fer, tužno je. Jedan entitet ne ispunjava obaveze i ne radi ono što bi trebalo da radi. Rusija i Kina veruju u svoje zone uticaja, oni su prisutni na Balkanu - rekla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (16)