PAO JE POKOŠEN RAFALOM KRAJ MUSLIMANSKOG UPORIŠTA: Pomen pukovniku Milanu Joviću, život dao za slobodu Srpske (FOTO)

V. MITRIĆ

09. 02. 2021. u 16:00

U DONjOJ Trnovi kod Ugljevika danas je održan pomen heroju odbrambeno-otadžbinskog rata, pukovniku Vojske Republike Srpske (VRS) Milanu Joviću koji je poginuo 9. februara pre 28 godina.

ПАО ЈЕ ПОКОШЕН РАФАЛОМ КРАЈ МУСЛИМАНСКОГ УПОРИШТА: Помен пуковнику Милану Јовићу, живот дао за слободу Српске (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Na groblju "Gaj", gde je sahranjen pukovnik Jović, počast su odali porodica, saborci, prijatelji i poštovaoci njegovog lika i dela.

Prethodno je položeno cveće na spomenik 18 poginulih boraca i šest civilnih žrtava rata u Donjoj Trnovi.

Predsednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je da je pukovnik Jović istinski junak odbrambeno-otadžbinskog rata koji je uvek bio ispred svojih vojnika sa komandom: "Za-mnom".

- Pukovnika Milana Jovića rat je zatekao u Sloveniji, a nakon ratnih dejstava u Hrvatskoj, došao je u rodni kraj da pomogne Vojsci Republike Srpske gde stupa na mesto komandanta Prve majevičke brigade, koju je napravio jednom od najboljih brigada - rekao je Marinković novinarima.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je pukovnik Jović junak celokupnog podmajevičkog kraja i Republike Srpske.

- Sećamo se svih junaka koji su život položili za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima, i to je naša dužnost i obaveza, jer narod koji poštuje svoje najbolje sinove ima i budućnost - rekao je Perić.

Pukovnik Milan Jović poginuo je 9. februara 1993. godine u selu Bilalići, gde je predvodeći svoje borce pao pokošen rafalom nadomak muslimanskog uporišta Teočak. Posthumno je odlikovan Ordenom Nemanjića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda